$headTitle

Digilabor

A Békés Megyei Könyvtár kreatív alkotótere (makerspace), hazánk első ilyen jellegű helyisége, melyet egy Európai Uniós projekt keretében hoztunk létre. A könyvtári alkotóműhely előzménye az ország első nyilvánoskönyvtári 3D nyomtatója, amely 2016 óta várja a kedves megrendelőket. A makerspace tere alkalmas kiscsoportos foglalkozások megtartására és egyéni alkotásra.  Az alkotótér felszereltségét észak-európai és tengerentúli makerspacek inspirálták. Tematikus napokat alakítottunk ki, ahol az adott témában jártas szakember várja az érdeklődő felhasználókat.

A nagyméretű gépeinek önálló használatához részt kell venni egy felkészítésen, ahol megtanítjuk a biztonságos munkavégzésre. A Digilabor használati szabályzata, a műhely rendje az alábbi linkre kattintva érhető el.

A Digilaborban lehetőség van helyben használni kötészeti szerszámokat és kölcsönzöni különböző eszközöket. Ezt részletesebben megtalálják a TárgyTár szolgáltatásunknál.

Az alkotótér csak érvényes olvasójeggyel látogatható, amit az információs pultnál kérhet! Egyedi bejelentkezéssel, 3D bérnyomtatással, illetve nagyformátumú nyomtatással kapcsolatban a bmk    (kukac)  bmk.hu címre írt üzenettel érdeklődhet.

Pár fotó a Digilaboros foglalkozásokból:

 

Önkénteskedés a Digilaborban

Ha esetleg kedvet érez ahhoz, hogy valamelyik témában ismereteit megossza, szívesen látjuk önkénteseink sorában. Ezzel kapcsolatban érdeklődjön a bmk(kukac)bmk.hu címen.

Panaszkezelés

A panaszrögzítés az alábbi űrlapon történik, melyre az intézményi szabályok szerint mihamarabb, legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk.