A legtöbbet kölcsönzött könyvek 2021-ben

A Békés Megyei Könyvtárból évente több ezer könyvet kölcsönöznek az olvasóink. Szeretné megtudni, hogy melyek a legnépszerűbb, a legtöbbet kölcsönzött könyveink?
Az alábbi listán az elmúlt év 10 legnépszerűbb könyvét találja. A címekre kattintva megtekintheti az adott példány leírását, ahol előjegyzést kérhet az adott kötetre.
 
Még nem az olvasónk, de kedvet kapot valamelyik könyv kikölcsönzéséhez? Érvényes olvasójeggyel 8 darab izgalmas kötet kölcsönözhető 4 hétre. A beiratkozásról az alábbi oldalon tájékozódhat.
 
A ​leggazdagabb árva egy kislány története, aki születésekor mesés gazdagságot, grófi címet és a fényűző élet ígéretét kapja. Egy kislányé, aki születése után nem sokkal elveszíti az édesanyját, elveszíti azt az embert, aki a legtöbbet adhatná neki.
 
Szentirmai ​Róza egy isten háta mögötti faluban él fiával, a tizenegy éves Janóval. Családjában a bábamesterség anyáról lányára szálló tudomány – őt is szívesen hívják, ha gyermek érkezik a házhoz. De ismer gyógyírt a női test és lélek minden bajára, kezében van a csábítás és a testi örömök fokozására szolgáló csodaszerek titka, ahogy az összetört szívek balzsama is, férfinak, nőnek egyaránt. A faluban az a szóbeszéd járja, hogy tudása nem e világi: felmenői között boszorkány is akadt.
 
A tizenéves Julcsi osztályidegen szülők kisebbik gyermekeként az ötvenes évek Budapestjén nő fel. A zord, ellenséges világban szinte az egyetlen örömet a könyvek és az olvasás jelentik számára. Az ötvenhatos forradalom véres és zavaros napjaiban Julcsi menekülni kényszerül, és némi vargabetű után végül egy amerikai kisvárosban, távoli rokonainál köt ki.
 
A könyvárus lány című regényben megismert Julcsi elvesztette szüleit az 1956-os forradalomban, nővére, Gitta pedig nyomtalanul eltűnt. Amerikában talál új otthonra, családra és igaz barátnőre, a lángvörös hajú, nagyszájú, nyughatatlan, magyar származású Ágira.
 
A helyszín Averrejtekfalva. A nindzsaiskola ügyeletes rosszcsontja, Naruto, ma is csínytevések sorát követi el. És bár csak bukdácsolva teljesíti a viszgáit, az árva nindzsatanonc nagy álma, hogy egy napon Hokage válik belőle.A legnagyobb nindzsa címét persze nem adják bárkinek,de Naruto születését övező titok sem mindennapi...
 
Márai Sándor naplóinak eddigi magyar kiadása korántsem teljes – a köteteket vagy maga az író, vagy a kiadó állította össze, esetenként kihagyva a személyesebb, illetve politikailag "kínosabb" feljegyzéseket. A helyzet orvoslására született Ami a naplóból kimaradt sorozat azonban szintén válogatás, teljes naplókiadás tehát nincsen. A Helikon Kiadó ezt a hiányosságot kívánja megszüntetni, amikor új sorozatban közreadja a jegyzetekkel, hely-, név- és tárgymutatóval kiegészített teljes naplót, amely tartalmaz minden eddig megjelent, valamint számos, nyomtatásban még soha nem közölt, a hagyatékból frissen előkerült feljegyzést.
 
Brutális ​finomságok, szépségek, elhasalások. Szerelmeslevél az élethez.
Matthew McConaughey (1969-) Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész. Legfontosabb filmjei és tévésorozatai: Mielőtt meghaltam, A Wall Street farkasa, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?, Pénz beszél, Trópusi vihar, Magic Mike, Mud, A törvény nevében (True Detective).
 
A Death Note - A Halállista az utóbbi évek egyik legsikeresebb manga sorozata. Egy lebilincselő történet, amely két zseniális elme játszmáját követi - egy játszmát, aminek a szabályait halálistenek irányítják. Yagami Light fényes jövő előtt álló kiváló tanuló - és majdnem megöli az unalom. Mindez megváltozik, amikor megtalálja Ryuk, a renegát halálisten listáját. Akinek a neve olyan célt talál, ami méltó az intellektusához egy új, bűnözés nélküli világot akar létrehozni. De a sorozatos halálesetek a rendőrség figyelmét sem kerülik el.
 
Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenkor érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink, nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni.
 
Két huszonéves lány tart Tokióba, hogy megvalósítsák nagyon különböző álmaikat, és mindkettőjüket Nanának hívják. Komacu Nana egy vidéki polgári család lánya, naív, nyílt, és folyton szerelmes; Ószaki Nana egy félárva punkzenész - határozott, kemény lány, aki önmagát és karrierjét keresni megy a fővárosba. A sors úgy hozza, hogy a két Nana először a vonaton, majd Tokióban is találkozik. Szerelmek és szakítások, siker és bukás, boldogság és tragédiák kísérik a felnőtté válásukat.
 
Az összeállítás a 2021. január 1. – 2021. december 31. közötti kölcsönzési adatok alapján készült. A listán szereplő könyveket nem népszerűség szerint, hanem szerző szerint rendeztük ABC-sorrendbe.
A könyvismeretések forrása: moly.hu, libri.hu