$headTitle

Beiratkozás

A könyvtárunkba történő beiratkozás a 14. életévüket betöltött látogatók számára a központi regisztrációs pultnál történik. 14 éven aluliak beíratása a gyermekkönyvtárban lehetséges.

Regisztrációs pult

 

A könyvtárlátogató napijegy, regisztrációs jegy, éves vagy féléves látogatójegy, illetve éves vagy féléves olvasójegy közül választhat.

Regisztrációs jeggyel igénybe vehető szolgáltatásaink: napilapok olvasása, közösségi tér használata, rendezvények látogatása, katalógushasználat és általános könyvtári tájékoztatás.
Látogatójeggyel igénybe vehető szolgáltatásaink: napilapok olvasása, kölcsönzőtér és olvasóterem helyben használata, rendezvények látogatása és kedvezményes számítógép-használat.
A napijegy egyszeri könyvtárhasználatra jogosít, kölcsönzésre nem alkalmas.
Olvasójegy – mindezek mellett – kölcsönzésre, filmnézésre, X-box játékkonzol használatára továbbá a könyvtárban elérhető adatbázisok igénybevételére is feljogosít.

Tagságaink díjairól az alábbi oldalon tájékozódhatnak.

Beiratkozásra abban az esetben van lehetőség, ha a regisztrálni kívánó személy helyben rendelkezik személyi igazolvánnyal / útlevéllel és lakcímkártyával.
Amennyiben kedvezményes beiratkozást szeretne igénybe venni, kérjük, hozza magával kedvezményre jogosító iratát (diákigazolvány / pedagógusigazolvány / munkanélküli kiskönyv / nyugdíjas-igazolvány). Ennek hiányában a kedvezmény igénybevételére nem jogosult.

Az érvényes beiratkozáshoz szükséges a beiratkozási nyilatkozat  kitöltése és aláírása, illetve könyvtárhasználati szabályzatunk elfogadása. Amennyiben ez nem történik meg, a beiratkozás érvénytelen.

A 14–16 éves könyvtárlátogatók regisztrálása és beiratkozása a földszinti információs pultnál a szülő kezességvállalásával történik a Nyilatkozat és hozzájárulás 16 év alatti érintett személyes adatai kezeléséhez adatlapon.

Külföldi állampolgár 18 éven felüli magyar állampolgár kezességvállalásával válhat könyvtártaggá.