Himnusz 200 – online kvíz

A Békés Megyei Könyvtár online kvízzel emlékezett meg a Kölcsey Ferenc által 200 éve letisztázott Himnusz kéziratára. Kvízjátékunkban a magyar kulturális élet elmúlt 200 évéhez kapcsolódóan tettünk fel kérdéseket. A helyes válaszadók között ajándékcsomagot sorsoltunk ki. A nyertest e-mailben értesítettük.

200 éves a Himnusz – beiratkozási kezdvezmény

2023. január 20-án, pénteken a földszinti regisztrációs pultnál folytassa a Himnusz egy általunk véletlenszerűen megadott részletét, és legyen a magyar kultúra napja alkalmából fél évre díjmentesen a Békés Megyei Könyvtár olvasója!

A kedvezmény olvasójeggyel rendelkezőkre is vonatkozik.

Emlékezzünk együtt a magyar nemzeti Himnusz születésére!

Pályázati felhívás

A Békéscsabai Kulturális Ellátó Központ igazgatója pályázatot hirdet műszaki főelőadó, valamint gazdasági főelőadó (főkönyvi könyvelő) munkakörök betöltésére.
 
A pályázat benyújtásának határideje: 2023. január 24. A munkakör a pályázat elbírálását követően azonnal betölthető. A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Liborné Gaál Gabriella igazgató nyújt a +36 70/947-4986 telefonszámon.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Békés Megyei Könyvtár igazgatói munkakörének betöltésére

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Kult. tv.), valamint a kulturális intézményben foglalkoztatottak munkaköreiről és foglalkoztatási követelményeiről, az intézményvezetői pályázat lefolytatásának rendjéről, valamint egyes kulturális tárgyú rendeletek módosításáról szóló 39/2020. (X. 30.) EMMI rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján pályázatot hirdet a Békés Megyei Könyvtár (5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3.) igazgatói munkakörének betöltésére.

Kabátos kölcsönzés a békéscsabai könyvtárakban

2022. december 19-ig, hétfőig a megszokott nyitvatartással várjuk olvasóinkat. A Békés Megyei Könyvtár 2022. december 20. és 2023. január 8. között zárva tart!
 
2023. január 9-től az alábbi időpontokban kölcsönzési lehetőséget biztosítunk a kölcsönzőtérben és a gyermekkönyvtárban:
  • Hétfő–csütörtök 11:00–16:00
  • Péntek 11:00–17:00
  • Szombat – páros héten: 11:00–17:00
  • Szombat – páratlan héten: ZÁRVA
Az emeleti zenei részlegben a páros hetek szombatjain lehet majd filmeket, zenei CD-ket, zenei könyveket és kottákat kölcsönözni. A páros szombatok: 2023. január 14., 28., február 11., 25., március 11., 25.
 
A változás jogát fenntartjuk! Kérjük, rendszeresen figyeljék a honlapunkat és Facebook-oldalunkat.
 
 

Könyvjelzőgyűjtő játék: sorsolás és nyeremények

Megtörtént a nyáron indított könyvjelzőgyűjtő, olvasásnépszerűsítő játékunk sorsolása. A nyerteseket e-mailen, vagy telefonon értesítjük. A nyeremények legkésőbb december 19-ig a könyvtár nyitvatartási idejében, azt követően 2023. január 9-től vehetők át.
 
Partnereink: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, Gyulai Várfürdő, Rajki István, Rajki Cukrászda, Könyvtártámogató Alapítvány. Köszönjük együttműködő partnereinknek a felajánlott támogatást!
 
Gratulálunk a nyerteseknek! Kellemes ünnepeket kívánunk!
 

Eladó világításpanelek

316 darab, 60x60 cm, 4 fénycsöves, tükrös mennyezeti világításpanel eladó (kb 10% selejt). Ár megegyezés szerint. Érdeklődni a +36204508781 telefonszámon lehet.

Születésnapi újság-rendelés: 2022. december 10-ig

Ne hagyja az utolsó pillanatra az ajándékot!

A december 10-ig leadott születésnapi újság-rendeléseket tudjuk idén (az utolsó nyitvatartási napig, december 19-ig) teljesíteni.

Ezt követően téli szünetet tartunk, de 2023. január 9-től újra fogadunk megrendeléseket!

Vakrandi filmekkel! Meglepetés filmek karácsonyra

December 5. és december 19. között válasszon a csomagolópapírba rejtett filmek közül, kölcsönözzön meglepetés filmeket karácsonyra az olvasóterem és zenei részlegben!
 
Egy csomag 5 db filmet rejt. 2022. november 26-tól 10 db DVD-film, vagy kettő "vakrandi" csomag kölcsönözhető a könyvtárunkból!

Adventi kalendárium

December 1-től december 19-ig minden nap kinyílik az adventi kalendárium egyik ajtaja (szombatonként és december 19-én kettő is!).

Naponta, véletlenszerű időpontokban értékes ajándékokkal lepünk meg három-három olvasót.

Találkozzunk a könyvtárban!

Több

Ingyenes beiratkozás a könyvtárba

Még nem könyvtári tag? Legyen Ön is a Békés Megyei Könyvtár olvasója!
Az alapítás 70 éves évfordulója alkalmából ingyenes beiratkozási lehetőséggel várjuk Önt is 2022. március 9-én, szerdán 9:00 és 19:00 óra között.
Találkozzunk a könyvtárban!

Valentin-napi kedvezményes beiratkozás

Az olvasás kedvelői Valentin-nap alkalmából, február 12-én, szombaton és 14-én, hétfőn párban kedvezményesen iratkozhatnak be a Békés Megyei Könyvtárba.
 
A kedvezményes árak:
– felnőtt beiratkozás (aktív keresőknek): 1250Ft/fő,
– kedvezményes beiratkozás (pedagógusoknak, nyugdíjasoknak, munkanélkülieknek, kismamáknak): 900 Ft/fő,
– diák beiratkozás (18 éves korig díjtalan): 600 Ft/fő.
 
Találkozzunk a könyvtárban!

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy könyvtárunk 2021. december 31-én, pénteken és 2022. január 1-én, szombaton zárva tart.

Nyitás: 2022. január 3-án, hétfőn 14:00 órakor.

Sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Vakrandi filmekkel! Meglepetés filmek karácsonyra

December 13-tól január 5-ig vakrandi filmekkel, meglepetés filmek karácsonyra a könyvtár olvasótermében! Válasszon egyet a csomagolópapírba rejtett filmek közül! Egy csomag 5 db filmet rejt. Az akcióban a "vakrandis" filmcsomagok mellett 5 db másik DVD kölcsönözhető 2 hétre.

Adventi kalendárium-játék Békés megyei alsó tagozatos gyerekek számára

A Békés Megyei KSZR 2021. december 1-jétől 24-éig minden nap 16 órakor megoszt egy feladványt a Facebook-oldalán. A kérdésekre a válaszokat egy kis lapra, füzetbe vagy dokumentumba kell gyűjtenie a Játékosnak! Majd a 24 választ együttesen egy Google űrlapon küldheti el nekünk. Az űrlap 2021. december 24-től lesz elérhető a Facebookon, beküldési határideje 2021. december 31-e éjfél.

Értékes családi társasjátékokat sorsolunk ki az összes (ennek híján a legtöbb) kérdésre helyesen válaszolók között. A játék a Békés Megyei KSZR Facebook-oldalán található.

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy könyvtárunk 2021. december 24-én (pénteken) és 25-én (szombaton) zárva tart.

Nyitás: december 27-én, hétfőn 14 órakor.

Születésnapi újság rendelés szünetel

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy könyvtárunkban a születésnapi újság rendelés 2021. augusztus 16. (hétfő) és augusztus 30. (hétfő) között szünetel. Megértésüket köszönjük!

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk 2021. augusztus 20-án (pénteken), valamint 21-én (szombaton) zárva tart!

Nyitás: augusztus 23-án, hétfőn 14 órakor.

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk 2021. május 24-én (pünkösdhétfőn) zárva tart!
Nyitás: május 25-én, kedden 11 órakor.

140 éve született Bartók Béla - online kvíz

Kedves Olvasó! Válaszoljon helyesen az alábbi kérdésekre, és nyerjen:
  • a Békéscsabai Jókai Színház online előadására jegyet,
  • könyvajándékot,
  • 1 éves ingyenes könyvtári tagságot.
A kvízt április 5. éjfélig lehet kitölteni, a sorsolás időpontja április 6. kedd.
A nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesítjük. Az űrlapon megadott elérhetőségeket (név, e-mail, telefon) kizárólag a nyertesek értesítéséhez fogjuk használni. A kérdések megválaszolásában segítséget nyújt: Hungaricana adatbázis; Internet.
 
Több