Ünnepi Könyvhét Békéscsabán

2022. június 9 - 10.

Szeretettel várunk minden irodalomkedvelőt és könyvbarátot az Ünnepi Könyvhét rendezvényeire!
 
2022. június 9-én, csütörtökön és 10-én, pénteken a Korzó téren, a Digikomp könyvtári pavilonnál könyvesboltok és a város intézményei bemutatják kiadványaikat. Találkozzon, beszélgessen fiatal, Békéscsabához kötődő szerzőkkel: Varga Gréti költővel, Földesi Csenge íróval, László B. Mónika költővel, Knyihár Andrea szerzővel. A Europe Direct Békés „Könyvtárak Európában" kvízjátékán egy okosórát nyerhet! Szabadtéri játékokkal és további meglepetésekkel várunk minden kedves érdeklődőt! A részvétel díjtalan.
 

Június 9-én, csütörtökön a Korzó téren:

  • 14:00 - Knyihár Andrea
  • 15:00 - Varga Tamás alpolgármester köszöntője
  • 15:10 - László B. Mónika
  • 15:30 - Seres Sándor
  • 16:00 - Varga Gréti
  • 17:00 - Komlóssy Kata
  • 18:00 - Földesi Csenge
 
Földesi Csenge
A Füzesgyarmatról származó Földesi Csenge korábban több magyarországi és romániai városban élt, jelenleg Békéscsabán dolgozik televíziós szerkesztő-riporterként. Huszonegy című novelláskötete 2021-ben jelent meg. Novelláinak középpontjában többé-kevésbé az útjukat kereső női karakterek állnak, akik hol a családi hagyománnyal, hol párkapcsolati problémákkal kerülnek szembe, és megkísérlik az ezekkel és az önmagukkal való szembenézés korántsem egyszerű gyakorlatát. Hol kezdődik az én a család, a párkapcsolat vagy a társadalom viszonylatában? Erre a kérdésre keresnek válaszokat a kötet novellái.
 
László B. Mónika
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelent meg László B. Mónika békéscsabai szerző Úton c. verses-novellás kötete a Láma Kiadó gondozásában. Egyedi, izgalmas hangulattal megírt verses kötetében novellák is megbújnak.
 
Knyihár Andrea
Manapság egyre több időt töltünk légkondicionált, zárt helyiségekben vagy autóban, ahol a bőrünk könnyen kiszáradhat és légzési problémák is jelentkezhetnek. Csak az emberek tudatosságán és odafigyelésén múlik a változás. A diffuser (hidegpárásító) használata nagyon sok mindenre megoldás, például illatosíthatunk, levegőt tisztíthatunk vele. A szerző Diffuser receptgyűjtemény c. könyvében összefoglalja, hogyan könnyíthető meg az illóolajok mindennapi használata. A 192 oldalas kiadvány közel 700 receptet tartalmaz.
 
Varga Gréti
1996-ban született Békéscsabán, Budapesten él. Az ELTE BTK magyar–színháztudomány szakán, a Gólem Színitanodában és a Budapest Film Academy rendező szakán tanult. Versei irodalmi folyóiratokban és antológiában jelentek meg. A Pannon Unifest pályázatán arany minősítést és különdíjat nyert.
 
 
 

További programjaink:

2022. június 9. (csütörtök) 18:00
Helyszín: Békés Megyei Könyvtár
Közönségtalálkozó a békéscsabai születésű Berényi Annával a készülő A valóságos Petőfi című regényes életrajz kapcsán.
 
2022. június 10. (péntek) 18:00
Helyszín: Békés Megyei Könyvtár
Karinthy Vera és Bornai Tibor zenés irodalmi estje a könyvtárban. Bornai Tibor Pedig című kötetéből és Karinthy Vera Mint egy kirakós című kötetéből hangzanak el dalok. Bornai Tibor énekel és gitározik, Karinthy Vera énekel.
 
2022. június 11. (szombat) 17:00
Helyszín: Szlovák Tájház
Könyvhétzáró irodalmi délután. A Bárka 2022/3-as számának bemutatója. Békés megyei alkotók könyvbemutatói.
 
2022. június 13. (hétfő) 15:00
Helyszín: Békés Megyei Könyvtár
Dr. Sicz György aranydiplomás kertészmérnök A pálya emlékezete – szilánkokkal című legújabb könyvének bemutatója. 
Beszélgetőtársa: Dr. Ambrus Zoltán ny. könyvtárigazgató.
 
A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!