Emléktábla-avató ünnepség

2021. december 16. (csütörtök) 14:00

A Békés Megyei Könyvtár és Békéscsaba Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata szeretettel meghívja Urszinyi Dezsőné Molnár Júlia és Wagner József tiszteletére készített emléktáblák ünnepélyes felavatására.
 
Időpont: 2021. december 16. (csütörtök) 14:00 óra
Helyszín: a Békés Megyei Könyvtár régi épülete (Urszinyi-ház)
A táblaavatáson köszöntőt mond Dr. Bacsa Vendel, Békéscsaba Megyei Jogú Város jegyzője.
 
Az Urszinyi-féle árvaház történetét Ugrai Gábor történelemtanár, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke eleveníti fel. Wagner József építész munkásságát és érdemeit Kis Béla Podmacizky-díjas építész, műemlékvédelmi szakmérnök foglalja össze. Dénes Attila, a Csabai házak blog szerkesztője – online formában – bemutatja Wagner József nevezetes épületeit és az Urszinyi-féle villát.
 
Az emléktáblák leleplezését követően minden érdeklődőt szeretettel várunk a Békés Megyei Könyvtár helyismereti szolgáltatását, a BékésWiki online enciklopédiát ismertető bemutatóra, melyen részletesen olvashatnak a nevüket emléktáblákon megörökített személyekről.
 

Az Urszinyiné-emléktábla Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Wagner-emléktábla Békéscsaba Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának támogatásával készült.


Csatolmányok: