Beszélgetés a kortárs fantasy és sci-fi irodalomról

2022. április 28. (csütörtök) 17:00

Folytatódik a Kortársak élőben rendezvénysorozat!

2022. április 28-án, csütörtökön 17 órától vendégünk Kleinheincz Csilla író, a Gabo Kiadó szerkesztője, Az év magyar science fiction és fantasy novellái szerkesztője és Rusvai Mónika író.

A részvétel díjtalan. A programsorozathoz olvasási kihívás kapcsolódik, melyről az alábbi oldalon tájékozódhat.

Kleinheicz Csilla: író, fordító, szerkesztő. Tizennyolc éve foglalkozik fantasy- és szerepjátékkönyvek magyarra ültetésével. 1997 óta publikál, kezdetben a Stádium Fiatal Írók Köre, majd a Cohors Scriptorium és Delta Műhely írókör tagjaként. Megjelent művei között versek (Huszonötödik óra, költői antológia), klasszikus és urban fantasy írások, mesék és kortárs novellák (Nyulak, sellők, viszonyok) egyaránt megtalálhatóak. 2005-ben jelent meg első regénye, Város két fül között címmel, 2007-ben pedig a második, az Ólomerdő, 2015-ben pedig a folytatása, az Üveghegy is. A trilógiát az Ezüstkéz zárta le 2019 végén. Több novellája jelent meg angolul és más nyelveken magazinokban és antológiákban. Az év magyar science fiction és fantasynovellái antológiasorozat társszerkesztője. 2017-ben a Próza Nostra Hexa-díjjal tüntette ki.
 
Rusvai Mónika: fantasztikus irodalmat ír, kutat és néha illusztrál is. Tündöklő című regénye egyszerre emberközeli és hősregéket idéző történet, amelynek világában, ha a természetfelettit szólítja az ember, a válaszban nincs köszönet.