Gacsádi Albert: Lásd a zenét – albumbemutató és fotókiállítás

2023. április 21. (péntek) 17:00

Gacsádi Albert fotográfus saját gondozásában jelent meg a „Lásd a zenét" című könyv, mellyel a művész által az elmúlt húsz évben készített koncertfotókból kapunk válogatást. A képek hangulata egyedi és megismételhetetlen, mélységüket és az általuk közvetített érzéseket fekete-fehér változatban tárja elénk a szerző.
Szeretettel meghívjuk a Békés Megyei Könyvtár és a Bán Ber Deep Heart Deep Soul közös rendezvényére! Az albumbemutatót fotókiállítás és zenés műsor színesíti.
 
Közreműködik:
  • Gyaraki Lívia ének
  • Rázga Áron zongora
  • Berta János saxofon

A rendezvény házigazdája: Tóth Ildikó.

A rendezvény támogatója a Marzek Kner Packaging Kft.

A részvétel díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Gacsádi Albert fotográfus saját gondozásában megjelentetett "Lásd a zenét" című könyve.
 
A fekete-fehér képek kaput nyitnak a zene világába, és az elmúlt 21 évben készített koncertfotók által mutatják meg a művészet erejét. 
 
Gacsádi Albert negyed évszázada készítette első képeit. Kezdetben a BMG lemezkiadónak, majd a Jazzy Rádiónak lett a hivatalos koncertfotósa. Az első nagykoncertet - amely végleg beszippantotta ebbe a világba -, 2001-ben fényképezte, amelyen a világ egyik legismertebb előadója Tom Jones lépett fel. Az eltelt 21 év alatt több mint 150 külföldi és hazai előadó koncertjének volt részese. Ezekből a megörökített – közönség által nem látható közeli pillanatokból – válogatta ki a könyvben szereplő fotográfiákat. A képek fekete–fehérek, mivel a kamera által közvetett pillanat hangsúlyosabban jelenik meg előttünk, hiszen a zene megéléséhez a színek sokszor zavaróak. 
A koncertek fotózásán keresztül egy újabb világot ismert meg, sok nagyszerű embert, ízig-vérig zenészt, akik hivatásuknak rendelik alá az egész életüket és ezért nagyra becsüli őket. A könyvben látható zenészek – amelyben nemzetközi hírességek és hazai zenészek vegyesen láthatók –, az a közös, hogy teljes átéléssel adják ki magukból a csupa nagybetűs zenét, a legmélyebb emberi érzéseket megmutatva. A szerző feladata elsőként ezeknek a pillanatoknak a megörökítése abban a körülbelül tíz percben, amely rendelkezésre áll egy akkreditált fotósnak egy koncerten. Másodjára pedig az, hogy úgy tudja átadni a holnapnak ezeket a közvetített érzéseket, hogy képesek legyünk újra átélni a zenészekkel, énekesekkel együtt.
Ehhez kézzelfogható alapot adott az a 216 oldalon szereplő 311 darab kép, amelyet a most megjelent kiadvány tartalmaz. Az album 30x30 centiméteres, a kávézó asztal dísze lehet, hogy a kávézás pillanatait kiteljesítse.
A könyv hét egymásra épülő témakörön vezet át bennünket és mutatja be ezáltal különböző szemszögekből az igazi koncertélményt és magát az embert aki ezt közvetíti számunkra. Ezek a következők:
  • A Fény - speciális koncertfények
  • A Hangszer - a zenész kapcsolata a hangszerével
  • A Mozdulat - amikor minden mozgásba lendül
  • Együtt - az együtt zenélés öröme - amikor együtt rezdülnek a zenészek
  • A mosoly - zenét adni és kapni is öröm, mindig boldoggá tesz
  • Extázis - felolvadás a zenében
  • Portrék - a zenész is ember
A megjelent fotógráfiákkal kapcsolatos érzéseiket a könyvben – ezzel ajánlást is adva a szerzőnek – a következő művészek mondták el: Cornelio Tutu (gitárművész), Temesi Berci (zenei rendező, producer, basszusgitáros) Koós Réka (musical-színésznő), Csányi István (session-zenész).
A könyvben szereplő képek megrendelhetőek limitált példányszámban, galéria minőségben keretezve vagy kasírozva.
 
A szerző alkalmazott fotográfus, kiterjedt rendezvény- és portré-stúdiófotózási gyakorlattal.
A következő könyv anyaga a klasszikus oldtimer versenyautókról készül.
www.gacsadifoto.hu - www.brandfoto.hu - www.lasdazenet.hu