DVD

Rendező: Bagota Béla
Főszereplők: Krisztik Csaba, Hatházi András, Tollas Gábor, Pál Emőke,
A Valan – Az angyalok völgye a skandináv bűnügyi történetek nyomvonalán haladó thriller, Bagota Béla első nagyjátékfilmje.
Rendező: Duccio Tessari
Főszereplők: Rutger Hauer, Kabir Bedi, Omar Sharif,

Cristine Saanders gazdag és gyönyörű amerikai nő, aki nagybátyjával közösen egy jól menő céget működtet a Wall Streeten. Férjétől tíz éve elvélt és egyedül neveli 12 éves fiát, Robertet. Az asszony jó kapcsolatot ápol volt férjével, aki gyakran látogatja gyermeküket. Egy napon azonban az apa hirtelen elrabolja a fiút az iskolából, és eltűnik vele Marokkóban, nem hagyva hátra mást, csak egy rejtélyes angol nyelvű üzenetet: "MAKTUB - a sors". A megrémült, kétségbeesett Christine a vállalat ügyvédjéhez fordul segítségért. Befolyásos kapcsolataik révén próbálják meglelni Robertet, de nem bukkannak a kisfiú nyomára. Elkeseredésében a nő felfogadja Tom Burtont, a CIA egykori ügynökét, az arab ügyek szakértőjét...

Rendező: Carlo Mirabella-Davis
Főszereplők: Haley Bennett, Austin Stowell, Elizabeth Marvel,

Hunter élete látszólag tökéletes, jóképű férjével egy lenyűgöző házban élnek és első babájukat várják. Ám ez csak a felszín, a nő úgy érzi, kicsúszott lába alól a talaj és teljesen elveszítette az irányítást élete felett. Napjait egyedül tölti a fényűző házban amíg férje munkában van, unalmas óráit próbálja olyan tevékenységgel eltölteni, melyek a férfi kedvére tesznek. Egy nap azonban elkezd saját új szenvedélyének hódolni.

Rendező: Etan Cohen
Főszereplők: Will Ferrell, John C. Reilly, Rebecca Hall,

Sherlock Holmes, a világ első magándetektívje mindig olyan furcsa volt, hogy az már vicces. Will Ferrell szerencsére nem tiszteli a tekintélyt – egy Saturday Night Live szkeccsben már bebizonyította, hogy milyen volna Holmes, ha ő játszaná. A jelenet hatalmas népszerűségre tett szert, ezért láttak neki az alkotók, hogy néhány kiváló segítőtárs bevonásával elkészítsék minden Holmes-filmek ősanyját, a paródiák paródiáját…

Rendező: Pierre Salvadori
Főszereplők: Catherine Deneuve, Gustave Kervern, Féodor Atkine,

Antoine egy rock zenekar tagja, akit egy nap teljesen váratlanul ér utol a depresszió. A kiégett zenész kilép addigi életéből, és hirtelen ötlettől vezérelve elvállalja egy társasház házmesteri állását. Kezdetben idegenül mozog új munkakörében, ám egy idő után nyugalmat talál a kukák tologatása, a posta válogatása és az udvar sepregetése során. Lassanként a lakókkal is megismerkedik: barátra lel a félrecsúszott ex-focista, valamint egy frissen visszavonult, de megállni képtelen asszony, Mathilde személyében.

Rendező: Craig Brewer
Főszereplők: Kenny Wormald, Julianne Hough, Andie MacDowell,

Ren Chicagóból költözik anyjával a poros kisvárosba, Beaumontba. A fiú számára, aki hozzászokott a nagyvárosi tinédzserek életmódjához, a tánchoz, a zenéhez, a konzervatív erkölcsök egészen más világ. Itt Moore tiszteletes szabályai szerint él mindenki. Évekkel ezelőtt ugyanis egy táncmulatság után autóbaleset történt, és meghalt négy tinédzser. Azóta tilos errefelé a tánc és a zene. Egyetlen ember van a városban, aki ellenszegül a szigorú szabályoknak, Moore tiszteletes lánya, Ariel. A két lázadó fiatal egymásba szeret. A konfliktus nem várat sokáig magára.

Rendező: Antonin Krizsanics és M. Tóth Géza
Főszereplők: ,

Zene: Kifli Zenekar, Alma Együttes; mesélő: Pogány Judit

Rendező: Pacskovszky József
Főszereplők: László Zsolt, Hőrich Nóra Lili, Szabó Kimmel Tamás, Szabó Győző,

Kamenár, a gyilkossági csoport nyomozója nem találja helyét lánya halála után. Feleségével megromlott a viszonyuk, a nő a vallásba, a detektív pedig munkába és önpusztításba menekül. Amikor brutális bűntény helyszínére hívják, azonnal kiderül, hogy Petrát, a gyanúsítottat ő is jól ismeri: lánya legjobb barátnője és feltételezett gyilkosa. A bosszú lehetőségével élete új értelmet nyer, minden követ megmozgat, hogy a magát ártatlannak valló Petrára bizonyítsa a brutális gyilkosságot. Azonban ahogy halad előre a nyomozás, egyre meglepőbb következtetésekre jut. Lehetséges, hogy Petra tényleg ártatlan? Vagy annyira profi, hogy valójában ő a tökéletes gyilkos?

Rendező: Michael Bully Herbig
Főszereplők: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross,

Igaz történeten alapszik a Bully Herbig-film: 1979-ben két család egy óriási hőlégballonnal menekült el az NDK-ból. Ezer négyzetméter anyagot varrtak össze, és elindultak nyugat felé. De aztán kihunyt a láng, elfogyott a gáz.

Rendező: Gyöngyössy Bence
Főszereplők: Gáspár Tibor, Huszárik Kata, Für Anikó, Seress Zoltán,

Dr. Béres József a hatvanas évek végén laboratóriumi kutatóként fedezte fel a nyomelemek kedvező hatását a növényekre, és ezt továbbgondolva fejlesztette ki legendás készítményét, a Béres-cseppet. A világ sok országában azonnal ünnepelt tudós vált volna belőle, ám a korabeli Magyarország nem tartozott ezek közé. Nehéz évek vártak a tudósra. Bár a cseppek hatékonyan segítettek sok betegség gyógyításában és a hír szájról-szájra terjedt, a hatalom nem nézte jó szemmel Béres József tevékenységét. Minden eszközzel próbálták megakadályozni a készítmény terjedését, börtönnel fenyegették és bírósági eljárást indítottak ellene. Ám a kutató nem hátrált meg...

Több