Szolgáltatás- és foglalkozásajánló 2021/2022

A Békés Megyei Könyvtár 2021/2022-es tanévre szóló szolgáltatás- és foglalkozásajánlója az alábbi linkre kattintva érhető el elektronikus formában.

A Kiss Ernő utcai bejárat nem használható

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy – a Kiss Ernő utcai bejárat felújítása miatt – 2021. szeptember 9., csütörtöktől a könyvtár a Csabagyöngye felől közelíthető meg. A munkálatok kb. 1 hétig fognak tartani. Megértésüket köszönjük!

Könyvheti kvízjáték

Kedves Olvasó!
Az alábbi játékra hívjuk, játsszon velünk! Híres olvasmányok címéből kivettük a magánhangzókat, próbálja meg megfejteni, hogy melyik regény címét rejtik a betűk. Segítségül megadjuk a könyv három lehetséges szerzőjét, amiből természetesen csak egy helyes. A helyes megfejtők ingyenes könyvtári beiratkozást nyernek. A nyerteseket e-mailben értesítjük.
Eredményhirdetés: szeptember 7. kedd.

Most érdemes beiratkozni a könyvtárba

2021. szeptember 1-4. között a Békés Megyei Könyvtár ingyenes és kedvezményes beiratkozással, játékokkal, közösségi keresztrejtvénnyel, online kvízzel várja az érdeklődőket.
 

Csillagos este - Perseidák a könyvtárban

A Békés Megyei Könyvtár első alkalommal csatlakozott az Egy hét a csillagok alatt rendezvénysorozathoz. Augusztus 14-én, szombaton 20.00-23.00 között Csukás Mátyás amatőr csillagász közreműködésével csillagles volt a Békés Megyei Könyvtárban Csillagos este Perseidák a könyvtárban címmel. A program a visszajelzések alapján kitűnően sikerült. A résztvevők egy nagyon hangulatos estét töltöttek a könyvtár 2. emeleti teraszán. Az előadó rendkívül felkészült volt és egy hangulatos, érdekes, tartalmas estét köszönhetünk neki, amit ezúton is köszönünk!

Jelentkezz könyvtárosnak a Békés Megyei Könyvtárba!

Szeretnél jó csapatban dolgozni? Kreatív feladatokra, szakmai kihívásokra vágysz? Jelentkezz könyvtárosnak a Békés Megyei Könyvtárba!

Pályázati feltételek: felsőfokú könyvtáros végzettség, felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások) és internetes alkalmazások, képszerkesztési ismeretek (pl. Gimp, Photoshop).
A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások: fényképpel ellátott szakmai önéletrajz. Végzettséget, szakképzettséget igazoló okiratok. Nyilatkozat, hogy a pályázat anyagában foglalt személyes adatainak pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul.
A pályázatok benyújtásának módja: postai úton vagy személyesen: Békés Megyei Könyvtár 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3. vagy elektronikus úton: bmk@bmk.hu
A pályázat benyújtásának határideje: 2021. szeptember 8.
Részletek >>

Lelki védőoltásaink

Szabóné Dr. Kállai Klára klinikai szakpszichológus, pszichológus tartott előadást július 22-én a megyei könyvtárban Lelki védőoltásaink ‒ Covid 19 megküzdési lehetőségek címmel. A könyvtár hűvösében, a kellemesen légkondicionált folyóiratolvasójában az előadáson maszk (jelenleg védettségi igazolvány) nélkül találkozhattak egymással a téma iránt érdeklődők. A jeles megyei szakember előadásában olyan eszközöket sorolt fel és mutatott be, amik segítségével a jelenlevők kicsit jobban megérthették a megváltozott élethelyzeteket és azok kezelését. A kitűnő szakember remek előadásmódjával régi és újszerű technikákat, lehetőséget (könyvajánlókat) mutatott be az érdeklődők számára, külön köszönjük, hogy az előadásának anyagát (ppt PDF formában) a köz javára bocsátja. Érdemes végigolvasni.


Csatolmányok:

13 ajándékutalvány keresi gazdáját

Kedves Olvasók!

Megtörtént a helyes válaszadók közötti sorsolás. A nyertesek személyi igazolvány felmutatásával átvehetik az ajándékutalványokat a könyvtár nyitvatartási idejében.

A nyertesek nevét a könyvtár honlapján tesszük közzé és emailben küldünk értesítést. A nyeremények július 26-án 14.00 órától vehetők át személyesen a könyvtárban. Az ajándékutalvány beiratkozásra, születésnapi újságra és a Digilabor családi programjára használható fel (3000 Ft értékben).

Varrótanfolyam: Betelt

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a keddenkénti varrótanfolyamunk létszáma betelt, további jelentkezést nem tudunk fogadni. Megértésüket köszönjük!

Eladó könyvespolcok

Eladóvá váltak fából készített könyvespolcaink. Érdeklődni a bmk(kukac)bmk.hu e-mail címre írt üzenettel lehet.
Több

Születésnapi újság rendelés szünetel

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy könyvtárunkban a születésnapi újság rendelés 2021. augusztus 16. (hétfő) és augusztus 30. (hétfő) között szünetel. Megértésüket köszönjük!

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk 2021. augusztus 20-án (pénteken), valamint 21-én (szombaton) zárva tart!

Nyitás: augusztus 23-án, hétfőn 14 órakor.

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk 2021. május 24-én (pünkösdhétfőn) zárva tart!
Nyitás: május 25-én, kedden 11 órakor.

140 éve született Bartók Béla - online kvíz

Kedves Olvasó! Válaszoljon helyesen az alábbi kérdésekre, és nyerjen:
  • a Békéscsabai Jókai Színház online előadására jegyet,
  • könyvajándékot,
  • 1 éves ingyenes könyvtári tagságot.
A kvízt április 5. éjfélig lehet kitölteni, a sorsolás időpontja április 6. kedd.
A nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesítjük. Az űrlapon megadott elérhetőségeket (név, e-mail, telefon) kizárólag a nyertesek értesítéséhez fogjuk használni. A kérdések megválaszolásában segítséget nyújt: Hungaricana adatbázis; Internet.
 

Csabai kalandozások – helyismereti séta Békéscsabán

A telefonon vagy számítógépen kipróbálható játék célja Békéscsaba helyi jelentőségű értékeinek megismertetése. Minden helyszínhez szöveges leírás és 1–1 kérdés tartozik, utóbbi segítségével tesztelheti, hogy ismeri-e az adott helyszínt. A kérdések megválaszolásához a leírások tanulmányozása mellett célszerű személyesen ellátogatni az állomásokra – a tájékozódást térkép segíti.
 
A járványhelyzet korlátozásai miatt több intézmény nem látogatható. „A 101-es gyalogezred emlékhelyei" sétánál nem szükséges bemenni egy épületbe sem, a korlátozások feloldásáig ezt a sétát ajánljuk. A játék használatához internetelérés szükséges.
 
A játék az alábbi linkre kattintva érhető el.

Átmenetileg a kölcsönzés szünetel

Kedves Olvasóink!
A könyvtári kölcsönzés további intézkedésig szünetel, várhatóan március 22-től indulhat újra a Kormány vírusvédelmi intézkedéseinek függvényében.
Megértésüket köszönjük!

magyar kultúra napi kvíz

1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. Ez alkalomból a Jaminai Könyvtár munkatársai egy játékos kvízzel készültek. Tegyék próbára tudásukat!

Hulladék kvíz bármikor ‒ a nap bármely szakaszában!

Kedves Olvasó!
 
A Békés Megyei Könyvtár is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez
 2020. November 21-29. között.
 
A Jaminai Könyvtár munkatársai az alábbi kvíz kitöltésére hívják az érdeklődőket.
Tegyünk közösen és tudatosan az egészséges, tiszta környezetünkért!
 

Zöld kvíz

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán a  Békés Megyei Könyvtár és Békés Megyei Europe Direct Tájékoztató Központ nyereményjátékot hirdet. A kérdések a környezettudatossághoz, a zero waste mozgalomhoz kapcsolódnak.  Aprónak tűnő mindennapi dolgokkal kapcsolatosak, amelyekkel mindannyian tehetünk azért, hogy a bolygó élhető maradhasson.
 
Töltsd ki a kvízt és nyerj!  Aki minden kérdésre helyes választ ad és beküldi, nyereménysorsoláson vesz részt. 
 
A nyeremények:
1. díj: Riverside túrakerékpár
2. díj: Bokashi Organko konyhai mini komposztáló
3. díj: a Europe Direct Békéscsaba ajándékcsomagja.
 
A megoldásokat december 6-án. éjfélig várjuk. A nyereményjáték szabályzata itt megtalálható.

 

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy könyvtárunk 2020. október 23-án (pénteken) és 24-én (szombaton) zárva tart.

Nyitás: október 26-án, hétfőn 14 órakor.

Több