Pap Gábor művészettörténész könyvsorozatának bemutatója

2022. november 11. (péntek) 17:00

A lélek magyar formái – Műveltségünk hat alappillére – Pap Gábor művészettörténész könyvsorozatának bemutatója a Békés Megyei Könyvtárban.
 
A november 11-én, pénteken 17 órakor kezdődő könyvbemutatón Szántai Lajos művelődéskutató és Miklósvölgyi János festőművész gondolatait hallhatjuk, a dedikálást követően Pap Gábor művészettörténész előadása zárja az estét.
 
A kötet témái: A nagyszentmiklósi kincs, Festett kazettás mennyezetek üzenete, A magyar Szent Korona, Dunántúli pásztorművészet, Csontváry Kosztka Tivadar, A veleméri templom.

» A hat kötet többezeréves örökségünkből mutatja be a hat legfontosabbat - a hat alappillért -, melyek ismerete nélkülözhetetlen kultúránk szerkezetének, üzenetének ismeretéhez, értelmezéséhez. Most egy magánkiadó-mecénás [Faragószék Kft. – (Bertalan Péter építészmérnök)] munkájával készül, készült egy "díszdobozos összkiadás" (keménytáblás kötetekkel), ami nem pusztán a korábbi hat kötet újranyomása, hanem mindegyik kiegészült a szerző időközben összegyűjtött, a témába vágó anyagával. Így van olyan kötet, melynek kishíján megduplázódott a terjedelme. Lehetőség lesz megvásárolni a díszkiadást a bemutató során. «