Önismereti gardróbjáték Mengyán Eszterrel

2024. április 25. (csütörtök) 17:00

Szeretettel meghívjuk 2024. április 25-én, csütörtökön 17:00-ra a Békés Megyei Könyvtárba Mengyán Eszter Önismereti gardóbjáték című műhelyfoglalkozására.
 
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 
Regisztráció ezen a linken: https://forms.gle/Sah6zauYgnUtbq6f9
A divatipar jelenlegi működése fenntarthatatlan. A világ egyik legkörnyezetszennyezőbb, legkizsákmányolóbb iparága azt ígéri, hogy a havonta változó trendeket követve szebbek, elfogadottabbak leszünk mások szemében és jobban érezzük majd magunkat a bőrünkben. A fillérekért kínált ruhadarabok azonban nemcsak a bolygónak tesznek rosszat, de rengeteg frusztrációt okoznak a vásárlóknak, azaz nekünk.
 
A környezettudatos ruhatár velünk kezdődik és a szekrényünknél folytatódik. Ezt hirdeti Mengyán Eszter, a Helló, slow fashion! című könyv szerzője, színtanácsadó, személyi stylist, aki 2026 óta foglalkozik kiemelten a fenntartható divattal. Könyvében úgy fogalmaz, a fenntarthatóság nem létezik önismeret nélkül, a tudatos ruhatár alapja önmagunk megismerése, amely sokkal nehezebb út, mint a legújabb ruhát megvenni az üzletekben.
 
Most itt a lehetőség, hogy személyesen tanuljunk tőle és megkapjuk a kezdő lökést az első lépések megtételéhez. Kiscsoportos (max. 15 fős) műhelyfoglalkozás keretében elemezhetjük segítségével a jelenlegi életmódunkat, ruhatárunkat, színhasználatunkat és stílusunkat. Nemcsak a fenntartható divat alappilléreit ismerhetjük meg, hanem számos játékos eszköz révén egy kicsit közelebb kerülhetünk önmagunkhoz is, hogy tudatosabban tudjunk ruhát vásárolni a jövőben.