Nőtörténeti délután Budai Lottival

2023. október 7. (szombat) 16:00

2023. október 7-én, szombaton 16 órás kezdéssel Nőtörténeti délután Budai Lotti íróval, a Rizsporos hétköznapok divattörténeti blog szerzőjével a Békés Megyei Könyvtárban.

A belépés díjtalan, de érvényes olvasójegyhez vagy ingyenes regisztrációs jegyhez kötött, melyek a földszinti regisztrációs pultnál készíthetők az intézmény nyitvatartási idejében. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Budai Lotti Szolnokon született. Az ELTE-n jogi tanulmányokat folytatott, majd művészettörténetet és divattervezést tanult. Első regénye, a történelmi témájú A Borostyánszemű című kötet 2016-ban jelent meg. Rizsporos hétköznapok címmel blogot indított, melyen hétköznapi történetekkel és divattörténettel foglalkozik. A blog népszerűségének köszönhetően Rizsporos hétköznapok címmel könyvet is írt. A nőiség történetét kutatja, könyveket, újságcikkeket és sajtóközleményeket ír. Regényeiben könnyed formában mutatja be különböző korok és helyek történetének színes szövetét, mindeközben szem előtt tartja a történelmi hűséget is. Műveit azoknak ajánlja, akik szeretik a szórakoztató, szerelemmel, romantikával és kalandokkal teli történelmi regényeket, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy az olvasófotelből egy egészen más világba repítsék olvasóit.

Válogatott könyvei: A kegyencnő intrikái, A királyné ékszerei, A parfümkészítő, Micsoda anyák voltak, Amit magammal viszek, Rizsporos hétköznapok, Édes ébredés.