Kalandra fel! – filmpremier

2023. április 14. (péntek) 17:00

Április 14-én, pénteken 17 órától filmpremiert tartunk a könyvtárban!

A Europe Direct Békés iroda szervezésében Boldog Gusztáv természetvédelmi mérnök, kulturális és vizuális antropológus készített filmet a Békés megyei Natura 2000 területek állat- és növényvilágáról. A film az erdős, vizes területeket és a pusztákat mutatja be.

A Kalandra fel! című film első nyilvános vetítésére a Föld napja alkalmából kerül sor a Békés Megyei Könyvtárban. A vetítés előtt a film készítőjével Tóth Judit, a Turista magazin újságírója, beszélget. A vetítés után lehetőség lesz beszélgetni Boldog Gusztávval, feltenni a felmerülő kérdéseket.

Az esemény mindenki számára ingyenes.

A vetítést megelőzően 15 órától a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör emlékfa ültetésére kerül sor a Széchenyi ligetben Takácsné Olasz Irén, a Békés Megyei Könyvtár Gyermekönyvtárának egykori vezetője és a Természetvédő Kör elnöke emlékére.

16 órától a Europe Direct Békés „Európa védett állatai" címmel meghirdetett rajzpályázatának eredményhirdetése, díjátadó ünnepsége és kiállításmegnyitójára invitáljuk az alkotókat, szülőket, pedagógusokat és minden érdeklődőt!