Az ötödik elem – OKN2024 online kvízjáték

2024. szeptember 30. - október 6.

Az Országos Könyvtári Napok idén a négy elem köré épül: föld, víz, tűz, levegő. Mi juthat ezekről eszünkbe? Nagy valószínűséggel szűkebb és tágabb környezetünk, a minket körülvevő természet, a napjainkat meghatározó klímaváltozás. A négy elem ugyanakkor jelentheti  a mélyre nyúló gyökereket, a lassan csordogáló, olykor sebesen zúgó életet, az elhamvadó múltat vagy a messze szálló jövőt - ezeket pedig nem más köti össze, mint az ötödik elem, a mindenre nyitott, játszó ember, a homo ludens. Éppen ezért játékra invitáljuk olvasóinkat!

A programra meghívott előadókkal kapcsolatban fogalmaztunk meg kérdéseket, melyekhez minden esetben megadtuk a szükséges forrást is; abban bízunk, hogy a helyes válasz lázas keresése közben számos érdekességet találnak előadóink életéről, pályájáról, munkáiról.
 
A kvíz kitöltésére az Országos Könyvtári Napok ideje alatt, 2024. szeptember 30-a és október 6-a között van lehetőség. A helyes válaszadók között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A nyerteseket telefonon vagy e-mailben értesítjük!

 

Figyelem! A sorsoláson a Békés Megyei Könyvtár beiratkozott olvasói vesznek részt. A sorsolás időpontja: 2024. október 10.