$headTitle

Munkácsy Negyed

A Munkácsy Negyed egy sokszínű, a világhírű festőművész öröksége által inspirált, kulturális, művészeti élményhelyszín Békéscsaba szívében.
 
Ez az a helyszín, ahol a művész gyerekkorának meghatározó, anekdotákba foglalt és általa is sokat emlegetett eseményei zajlottak. Innen indult a géniusz világhódító útjára. Ezekhez a házakhoz, utcákhoz ezer szállal kötődött, itt töltötte legfontosabb éveit; bármerre pillantunk, mindenütt felfedezhetjük azokat az inspirációkat, fényeket, benyomásokat, amelyek képeit később világhírűvé tették. A Negyed látogatói a területet bejárva ezernyi új ismeretet, élményt szerezhetnek, s maguk is ma élő részeseivé válhatnak a Munkácsy-legendának.
 

A kulturális városrész célja Munkácsy Mihály örökségének megőrzése és népszerűsítése, egységes arculat létrehozása, a városi turizmus fellendítése. A beruházás során több kulturális intézmény, köz- és zöldterület megújult.


A Munkácsy Negyed kulturális intézményei tavaszi fesztivállal, a városi gyermeknappal, a Múzeumok Éjszakájával és Mihály-napi őszköszöntő rendezvénnyel ápolják és népszerűsítik a festőművész örökségét, békéscsabai kötődését.

 

A Munkácsy Negyedről bővebben >>

A Munkácsy Negyed honlapja >>