Országos Könyvtári Napok 2024

2024-ben a tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat, melynek központi tematikája a négy elem, azaz a föld, a víz, a tűz és a levegő lesz. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség tagkönyvtárai szeptember 30-tól október 6-ig többféle programmal készülnek.
 
A Békés Megyei Könyvtár közönségtalálkozókkal, könyvbemutatókkal, előadásokkal és kiállításmegnyitóval vár minden kedves érdeklődőt. 2024. szeptember 30. és október 5. között a könyvtár vendége lesz Soós Emőke mesemondó, Tóth Péter Lóránt Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó, Baráth Viktória író, Ertler Aliz grafikus, marketinges, Kertész Sándor képregénykutató, Komjáthy Nóra mentáligiénés tanár. Ezen a héten online nyereményjátékot, beiratkozási kedvezményt és a megbocsátás napját is meghirdetjük. Rendezvényeinkre a belépés díjtalan, de érvényes olvasójegyhez vagy ingyenes regisztrációs jegyhez kötött, melyek a földszinti regisztrációs pultnál készíthetők az intézmény nyitvatartási idejében.
 
Az Országos Könyvtári Napok programsorozat az elmúlt közel két évtizedben bizonyította a könyvtárosszakma legnagyobb összefogásának sikerét, amit elsősorban a nagyszámú érdeklődő jelez vissza. A hét mozgalmas eseményei, programjai igyekeznek megmutatni, hogy a hazai könyvtári hálózat egy kikerülhetetlen kapcsolódási pont a természet, az emberek, a közösségek, a kultúrák és a gondolatok között.