Húsvét ízei: nemzetiségi ételek (receptverseny)

A húsvéthoz sok hagyomány és számtalan finom étel kötődik. A Békés Megyei Könyvtár receptversenyt hirdet Húsvét ízei címmel. A beküldött receptek hagyományos, családi, nemzetiségi ételeket tartalmazzanak (lehetnek szlovák, német, román, roma, szerb vagy egyéb nemzetiségi). Arra kérjük kedves olvasóinkat, küldjék el jól bevált receptjeiket, legyen az elő-vagy főétel, édesség. A recept tartalmazza a hozzávalókat, az elkészítés módját esetleg fotót, illetve, hogy milyen nemzetiséghez kötődik. Az értékelés során előnyt jelent, ha a recept egy rövid leírással is kiegészül (pl. milyen hagyománya, családi története van az adott receptnek). Kérjük, mindenképpen tüntesse fel az elérhetőségét (e-mail vagy telefon), a recept nevét.
Egy beküldő több, de maximum 3 recepttel pályázhat.
 
Támogatók: Szlovák Étterem - Békéscsaba, Gyulahús Kft.
Nyeremények:
1. díj Egy kétszemélyes tál elvitelre a Szlovák étterem felajánlásából
2. díj Gyulahús Kft. ajándékcsomagja
3. díj Békés Megyei Könyvtár ajándékcsomagja
 
Beérkezési határidő: 2021. április 8.
Eredményhirdetés: április 9. 
 
A recepteket elektronikusan a bmk(kukac)bmk.hu címre vagy a Facebook-oldalunkrapostai úton a Békés Megyei Könyvtár (5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.) címre várjuk. A borítékra írják rá „Húsvét ízei receptverseny".
 
A nyerteseket e-mailen vagy telefonon értesítjük. A nyertes recepteket elérhetővé tesszük a könyvtárunk honlapján és a közösségi oldalain.