Nyitva tartás

KÖLCSÖNZÉS, OLVASÓTEREM:
Hétfő:
14.00 – 19.00
Kedd-péntek: 11.00 – 19.00
Szombat: 14.00 – 19.00

GYERMEKKÖNYVTÁR:
Kedd-péntek:
11.00 – 18.00
Hétfő, Szombat: 14.00 – 18.00
 
ÜGYELET
Ügyeleti időben elérhető szolgáltatások: napilapok, visszavétel, hosszabbítás, internetezés, számítógép használat:
Hétfő9.00 –14.00
Kedd-péntek: 9.00 –11.00


KÖZÖSSÉGI OLDALAINK

                Facebook - Békés Megyei Könyvtár  Instagram - Békés Megyei Könyvtár
                Facebook - Békés Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára Tumbler - Békés Megyei Könyvtár

ADATBÁZISOK

PÁLYÁZATAINK

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK

Facebook

Békéscsabai Százak - Felhívás

Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója kapcsán a Békés Megyei Könyvtár szeretne megemlékezni a város híres személyeiről. A Békéscsabai Százak életét kívánjuk összefoglalni egy-egy szócikkben.

Kérjük mindazokat, akik információval, adattal, történettel, fotóval, dokumentummal (születési anyakönyvi kivonat, oklevél, bizonyítvány...) vagy egyéb forrással rendelkeznek valamelyik személyről, azt jelezzék nekünk a bmk@bmk.hu e-mail címen, személyesen az emeleti olvasóteremben vagy a könyvtár Facebook-oldalán.

Önkéntes szócikkírókat is szívesen fogadunk, a felsorolt módok valamelyikén jelezhetik szócikkírási szándékukat. A szócikkírásról bővebb információ olvasható a bekeswiki.bmk.hu oldalon, illetve személyesen is tájékoztatást tudunk adni.

Tudjuk, hogy a lista nem teljes, ezért szívesen fogadunk javaslatokat is a Békéscsabai Százak közé.

Az elkészült szócikkeket a BékésWiki online helyismereti enciklopédiába töltjük fel képekkel, dokumentumokkal, forrásokkal és kapcsolódó irodalomlistával.

Egy-egy szócikkben – a forrásdokumentumoktól függően – igyekszünk maximum 4500 karakterben összefoglalni az illető személy életét, felsorolni a Békés megyei vonatkozású emlékeit (emléktábla, szobor, utca, stb.), fotókat közölni, valamint felsorolni a felhasznált irodalomlistát és a kapcsolódó, egyéb irodalmakat és internetes hivatkozásokat is.

A minden szempontból teljesnek tekinthető Lischka Lipótról szóló szócikkünket megtekinthetik itt: http://bekeswiki.bmk.hu/index.php/Lischka_Lip%C3%B3t_(1867-1938)

A Békéscsabai Százak listája ide kattintva érhető el.

Mindenféle segítséget szívesen fogadunk:
a Békés Megyei Könyvtár munkatársai