Női körben - kötetlen beszélgetés az endometriózis hónapjában / ÚJ IDŐPONTBAN!

2024. március 21. (csütörtök) 17:00

Ha a menstruációról kezdünk el beszélni, általában lejjebb vesszük a hangunkat. Megkerülünk egyes szavakat, másokat pedig teljesen ki is hagyunk. Hallgatunk. Olykor pedig elhallgatunk, nem beszélünk. Nem beszélünk, például a fájdalomról. Hiszen „a menstruáció és a fájdalom együtt jár, ki kell bírni, ez teljesen normális". Pedig nem az. Az erős, az életvitelt akadályozó menstruáció akár az endometriózis tünete is lehet. S mikor máskor, ha nem márciusban, az endometriózis hónapjában beszélnénk erről – többek között? A Békés Megyei Könyvtár március 21-én invitálja a közvetlen és közvetett érintetteket, az érdeklődőket, azokat, akik szeretnének többet tudni testükről, annak működéséről, jelzéseiről, hogy vegyenek részt egy kötetlen, irodalommal színesített beszélgetésen – Női körben.

Meghívott vendégeink:

  • Dr. Krizsán Mária – szülész, nőgyógyász, meddőségi specialista
  • Garay Éva – mentálhigiénés szakember
  • Soós Emőke – bábszínész

A program második felében a jelenlévőknek lehetőségük van kérdéseiket – akár anonimitásukat megőrizve írásban – feltenni.

A részvétel díjtalan, de érvényes olvasójegyhez vagy regisztrációs jegyhez kötött, melyek könyvtárunk földszinti regisztrációs pultjánál igényelhetők az intézmény nyitvatartási idejében.