Mosolycsomag - cipősdoboz-akció

A Békés Megyei Könyvtár gyűjti a dobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket nehéz sorsú gyermekek és felnőttek fognak megkapni a szeretet ünnepén.

A becsomagolt, felcímkézett cipősdobozba csomagolt ajándékokat a könyvtár kölcsönzőpultjánál várjuk  2021. december 17-ig. Kérjük a csomagra írják rá, hogy milyen nemű és korú megajándékozottnak szánják! Kérjük, hogy külön csomagolja be a doboz tetejét és külön az alsó részét.

A jószívű adakozók sorsjegyet kapnak, amellyel sorsoláson vesznek részt. A sorsolás időpontja: december 18., szombat.

Mit tehet a cipősdobozba?
Játékok (kisautó, labda, plüssállat), iskolai eszközök (toll, ceruza, számológép, kifestő, füzet), higiéniai eszközök (fogkefe, fogkrém, szappan), édesség (csoki, rágó, nyalóka, cukor) - kortól, nemtől függően.
 
Mi nem való a cipősdobozba?
Romlandó ételek, gyümölcsök, folyékony dolgok (sampon, testápoló), gyógyszer, alkohol, vegyszer, törékeny tárgyak (tükör, váza), illetve az adott kor és nem számára nem hasznosítható tárgyak.
 

Segítsünk együtt az árván maradt gyermekeknek!

Könyvtárunkban lehetőséget biztosítunk a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekek támogatására. Az adományokat a földszinti regisztrációs pultnál kihelyezett dobozba gyűjtjük, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért számára juttatunk el.
Segítsünk együtt az árván maradt gyermekeknek!