Megrajzolt irodalom – olvasásnépszerűsítő, szövegértés fejlesztő tábor felsősöknek

2024. július 22. - 26.

Kedves Szülők!
 
Idén nyáron olvasásnépszerűsítő, szövegértést fejlesztő ötnapos nyári tábort szervezünk 12-16 éveseknek. A gyermekek a könyvtári terek, gyűjtemények és kikapcsolódási lehetőségek megismerése mellett illusztrációs munkákat végeznek. A saját könyvborító megtervezését és a kisméretű kötet elkészítését nyomdalátogatással kívánjuk inspirálni. A tábor végén grafikai kiadványt kapnak ajándékba a résztvevők.
 

Célcsoport: 12-16 éves
A tábor időpontja: 2024. július 22. – július 26.
Helyszín: Békés Megyei Könyvtár (Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3.)
Részvételi díj: 20 000 Ft / fő

A táborra jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Tervezett program:

1. nap: A program első napján beszélgetés és csapatépítő játék segíti egymás megismerését. A saját irodalmi élmények bemutatását meséléssel kívánjuk elősegíteni. A Békés Megyei Könyvtár olvasótermi állományának feltérképezése során olyan művekkel is megismerkednek a fiatalok, melyekkel eddig nem találkozhattak. Ezt követően egy kedvelt irodalmi mű feldolgozása lesz a feladat.

2. nap: Az irodalmi alkotások megértése, feldolgozása egyfajta önismereti foglalkozás formájában.

3. nap: Ezen a napon délelőtt folytatódnak az illusztrációs munkák. Délutánra egy félnapos nyomdalátogatást tervezünk.

4. nap: Az irodalmi alkotás feldolgozását a borító megtervezése zárja, amit egy kisméretű kötet könyvkötészeti munkálataival teszünk teljessé.

5. nap: Az utolsó napon kamarakiállítással mutatjuk meg egymásnak és a könyvtár olvasóinak, látogatóinak, hogy milyen illusztrációs munkák születtek az ötnapos tábor hetében. A kiállítás installálását a táborozókkal együtt végezzük el.

 

Az űrlap kitöltésével hozzájárulok, hogy a Békés Megyei Könyvtár a táboroztatáshoz szükséges szerződések létrehozásához és teljesítéséhez használja, a táboroztatás ideje alatt megadott adataimat tárolja. Továbbá a Békés Megyei Könyvtár adataimat köteles bizalmasan kezelni, harmadik fél számára nem adhatja át, adatbázis létrehozására nem használhatja fel. Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy a táboron fotódokumentáció és videófelvétel készülhet, melyeket közzétehetünk felületeinken, kiadványainkban.

A Békés Megyei Könyvtár a személyes adatokat a GDPR és a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezeli.