Kortársak élőben: Földesi Csenge

2022. január 19. (szerda) 18:00

Januártól májusig a kortárs magyar irodalomé a főszerep a Békés Megyei Könyvtárban.

A Kortársak élőben programsorozatban költőkkel, írókkal találkozhat a kedves közönség havi rendszerességgel. Első vendégünkkel, Földesi Csengével, 2022. január 19-én (szerdán) 18 órakor találkozhatnak az érdeklődők.

A Füzesgyarmatról származó Földesi Csenge korábban több magyarországi és romániai városban élt, jelenleg Békéscsabán dolgozik televíziós szerkesztő-riporterként
Huszonegy című novelláskötete 2021-ben jelent meg. Novelláinak középpontjában többé-kevésbé az útjukat kereső női karakterek állnak, akik hol a családi hagyománnyal, hol párkapcsolati problémákkal kerülnek szembe, és kísérlik meg az ezekkel és az önmagukkal való szembenézés korántsem egyszerű gyakorlatát. Hol kezdődik az én a család, a párkapcsolat vagy a társadalom viszonylatában? Erre a kérdésre keresnek válaszokat a kötet novellái.
„Három szempár néz a kamerába, villan a vaku, mindhárman hunyorgunk. Anyácska megkéri a fotóst, hogy most csak a nővéremet és engem fotózzon le. Kilép a képből, széles mosollyal néz minket. Borka abroncsos, fehér szoknyája nem engedi, hogy elég közel menjek hozzá, csak a kezét fogom meg. Megszorítja az enyémet, egymásra mosolygunk, kattan a fényképezőgép. Nem is kérünk másikat, tudjuk, hogy kettőnkről ennél szebbet úgysem lehet rögzíteni." (Részlet a Napmeleg című novellából.)