Filmvetítés: Elfogyni az ölelésben

2024. március 27. (szerda) 17:00

2024. március 27-én, szerdán 17 órás kezdéssel a színházi világnap alkalmából a Békés Megyei Könyvtárban a Madách Színház produkcióját, az Elfogyni az ölelésben - Ady Endre szerelmei című film-szín-játékot vetítjük.
Nyáry Krisztián film-szín-játéka az idősödő Ady életének talán legszeretetéhesebb korszakát idézi meg, melyben a költőóriást legendás szerelmeinek bensőséges érzelmi hálójában ismerhetjük meg közelebbről.
16 éven aluliak számára nem ajánlott.
Az előadás hossza: 84 perc
Műfaj: film-szín-játék
 
A részvétel díjtalan, de érvényes olvasójegyhez vagy ingyenes könyvtári regisztrációs jegyhez kötött, mely könyvtárunk földszinti pultjánál igényelhető az intézmény nyitvatartási idejében.
 
Az ingyenes filmvetítés a Madách Színház támogatásával, a Színház Madách SzínpadON című online programsorozatának könyvtári partnerprogramja keretében valósul meg. Bővebb információ: www.madachszinhaz.hu/szinpadon
SZEREPOSZTÁS
Ady: Nagy Sándor
Léda: Botos Éva
Zsuka: Kakasy Dóra
Csinszka: Kelemen Hanna
 
ALKOTÓK
Forgatókönyvíró: Nyáry Krisztián
Zeneszerző: Horgas Ádám
Animációtervező: Horgas Ádám
Jelmeztervező: Bujdosó Nóra
Vezető operatőr: Kiss Jenő
Szcenikus: Tompai Zsuzsa
A rendező munkatársa: Sallak Petra
Rendező: Horgas Ádám
A film promóciós anyagát Jardek Szabina készítette.
 
TÖRTÉNET
Négy ember.
Egy 30-as évei közepén járó, önpusztító férfi – megverve zsenitudattal, és megáldva igazi zsenialitással.
Egy kora 40-es nagyvilági dáma, akit gyötör szépsége lassú elmúlása.
Egy 20-as évei közepén járó, életvidám, frissen elvált fiatalasszony.
Egy éretlen kamaszlányból céltudatos felnőtt nővé váló úrikisasszony.
A köztük kialakuló szerelmi négyszög önmagában is drámai helyzetet sejtet, de történetük még izgalmasabb, ha tudjuk: valós személyekről van szó. Nyáry Krisztián darabjának hősei Ady Endre és három meghatározó szerelme, Brüll Adél, Dénes Zsófia és Boncza Berta – vagy ahogy a versek megőrizték a nevüket: Léda, Zsuka és Csinszka. Az elhangzott szövegek pontos idézetek a szereplők eredeti leveleiből, naplóiból, visszaemlékezéseiből, Ady Endre verseiből, vagy kortárs tanúk visszaemlékezéseiből. Játszódik Párizsban, Monte Carloban, Budapesten, Lutry-ben, Firenzében, Mariagrünben, Kolozsvárott, Csucsán és Érmindszenten 1909-1915 között.