ELMARAD! – Lackfi Dorottya és Sinha Róbert zenés irodalmi műsora a könyvtárban

2020. november 11. (szerda) 17:00

Lackfi Dorottya és Sinha Róbert előadásában egymást követik a gitárkísérettel előadott dalok a világzene és az igényes könnyűzene határáról. Ezek jórészt Lackfi János ismert, Sinha Róbert által megzenésített versei, valamint magyar népdalfeldolgozások, amelyek néha klasszikus beütéssel, máskor bossa nova vagy keringő ritmusban, vagy éppen rockzenei ihletésű akkordokkal, gyors tempóban kísérve szólalnak meg.

Lackfi Dorottya énekelni tanul a Kőbányai Zenei Stúdióban, ahonnan a magyar könnyűzenei és jazzélet számos kiválósága került már ki. Saját dalainak zenéjét és szövegét is ő írja, két önálló stúdiófelvétele megtekinthető a világhálón. Egy készülő film főcímdalán is dolgozik.

Sinha Róbert a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az elsősorban kiemelkedő világzenei produkciói révén ismertté vált művész az utóbbi években rangos hazai helyszínek (MÜPA, Parlament, Nemzeti Múzeum, Szépművészeti Múzeum) mellett fellépett például New Yorkban, Párizsban, Brüsszelben, Washingtonban, Amszterdamban, Delhiben, Madridban, Miamiban, Phoenixben, Helsinkiben, Hágában, Zaragozában, Bordeaux-ban és Leidenben is.