Berényi Anna könyvbemutatója

2021. október 4. (hétfő) 17:00

Szeretettel meghívjuk 2021. október 4-én, hétfőn 17 órára a Békés Megyei Könyvtárba Berényi Anna szerző Richter Gedeon regényes életrajza című könyvének bemutatójára. A kötet a helyszínen megvásárolható.

Berényi Anna Békéscsabán született. Közgazdász végzettséggel rendelkezik, több mint két évtizedig banki informatikával foglalkozott. Első kötete 2005-ben jelent meg A feleséged vagyok, nem a cseléded címmel. Jelenleg Budapesten él.

Richter Gedeon tökéletes regényhős. Szerény tudós, mesésen sikeres vállalkozó, egy mélyen szerethető személyiség kalandos és tragikus életúttal. Az életét feldolgozó nagyregény négy síkon mesél a huszadik század magyar történelméről. Legfelül Richter Gedeon személyes története fut, mely tele van fordulatokkal, küzdelmekkel, sikerekkel és tragédiával. Ezt egészíti ki a Richter Vegyészeti Gyár történte, mely a magyar ipar egyik legnagyobb, máig ható sikerét mutatja be. A gyártörténet mögött látjuk a magyar és egyetemes gyógyszeripar alakulását, mely ebben az időszakban lépett át a mágiából a tudományba. Végül az egész regény alapját a huszadik századi történelem adja, melyet sokszor csak a háttérben érzékelünk, majd többször meghatározó elemmé lép elő Richter Gedeon életében és halálában. Berényi Annának ez a harmadik regénye (az első: Annamari), s ezen belül a második életrajzi regénye. Az elsőt Kossuth Zsuzsáról írta.