Ady szerelmei a Békés Megyei Könyvtárban

2022. január 20. (csütörtök) 18:00

A Madách Színház Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei című előadása 2022. január 20-án, csütörtökön 18 órától látható felvételről a Békés Megyei Könyvtárban.
 
Az előadás díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a 66/530-200-as telefonszámon vagy az alábbi űrlapon lehet. A film-szín-játékot online, felvételről közvetítjük. A műsor korhatáros, 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Nyáry Krisztián film-szín-játéka az idősödő Ady életének talán legszeretetéhesebb korszakát idézi meg, melyben a költőóriást legendás szerelmeinek bensőséges érzelmi hálójában ismerhetjük meg közelebbről. 
 
Négy ember. Egy 30-as évei közepén járó, önpusztító férfi – megverve zsenitudattal, és megáldva igazi zsenialitással. Egy kora 40-es nagyvilági dáma, akit gyötör szépsége lassú elmúlása. Egy 20-as évei közepén járó, életvidám, frissen elvált fiatalasszony. Egy éretlen kamaszlányból céltudatos felnőtt nővé váló úrikisasszony. A köztük kialakuló szerelmi négyszög önmagában is drámai helyzetet sejtet, de történetük még izgalmasabb, ha tudjuk: valós személyekről van szó. Nyáry Krisztián darabjának hősei Ady Endre és három meghatározó szerelme, Brüll Adél, Dénes Zsófia és Boncza Berta – vagy ahogy a versek megőrizték a nevüket: Léda, Zsuka és Csinszka. Az elhangzott szövegek pontos idézetek a szereplők eredeti leveleiből, naplóiból, visszaemlékezéseiből, Ady Endre verseiből, vagy kortárs tanúk visszaemlékezéseiből. Párizsban, Monte Carloban, Budapesten, Lutry-ben, Firenzében, Mariagrünben, Kolozsvárott, Csucsán és Érmindszenten játszódik 1909–1915 között.
 
Ady: Nagy Sándor; Léda: Botos Éva; Zsuka: Kakasy Dóra; Csinszka: Kelemen Hanna.
Forgatókönyvíró: Nyáry Krisztián; zeneszerző: Horgas Ádám; animációtervező: Horgas Ádám; jelmeztervező: Bujdosó Nóra; vezető operatőr: Kiss Jenő; szcenikus: Tompai Zsuzsa; a rendező munkatársa: Sallak Petra.
Rendező: Horgas Ádám.