Nyitva tartás

KÖLCSÖNZÉS, OLVASÓTEREM:
Hétfő:
14.00 – 19.00
Kedd-péntek: 11.00 – 19.00
Szombat: 14.00 – 19.00

GYERMEKKÖNYVTÁR:
Kedd-péntek:
11.00 – 18.00
Hétfő, Szombat: 14.00 – 18.00
 
ÜGYELET
Ügyeleti időben elérhető szolgáltatások: napilapok, visszavétel, hosszabbítás, internetezés, számítógép használat:
Hétfő9.00 –14.00
Kedd-péntek: 9.00 –11.00


ADATBÁZISOK

PÁLYÁZATAINK

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK

Facebook

ODR

Országos Dokumentum-ellátási Rendszer

Tudja-e?

Ha a keresett dokumentumot könyvtárunkban nem találja meg, kérésére más könyvtárból rövid időn belül beszerezzük és rendelkezésére bocsátjuk.
2015-től az ODR oldalán (Olvasóknak menüpont) regisztráció után könyvtárközi kéréseket indíthat, nyomon követheti kéréseinek állapotát és a dokumentum megérkezéséig kapcsolatot tarthat könyvtárosával.

Az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer (ODR) 1998 óta működik és fejlődik a kultúráért felelős minisztérium támogatásával. A szolgáltatás célja, hogy minden állampolgár könnyen és gyorsan hozzájuthasson a könyvtárakban őrzött dokumentumokhoz, legyen az könyv, folyóirat, audiovizuális vagy elektronikus dokumentum. Az olvasó kérését a könyvtár azonnal közvetíti ahhoz a könyvtárhoz, amelyik teljesíteni tudja.
Az olvasói kérések teljesítésekor a dokumentumszolgáltatás legoptimálisabb formájának kiválasztását számos körülmény befolyásolhatja: a szolgáltató könyvtár könyvtárhasználati szabályzata, a szerzői jogi törvény éppúgy, mint a felhasználó sajátos szempontjai, és az, hogy az olvasó vállalja-e a szolgáltatás esetleges költségét.

Útmutató könyvtárközi kölcsönzéshez olvasóknak >>>

Útmutató könyvtárközi kölcsönzéshez könyvtárosoknak >>>

Az ODR honlapja: http://www.odrportal.hu