Könyvek

Szerző: Michael Zadoorian
Vinton Kiadó Kft.
2020
Egy szökésben lévő idős házaspár felejthetetlen, egész országot átszelő utazása oda, ahol minden út véget ér. Robináék hatvan évet éltek le együtt. Már mindketten elmúltak nyolcvanévesek, John Alzheimer-kórban szenved, Ella rákbeteg. Mivel elegük van az orvosi kezelésekből és felnőtt gyermekeik állandó aggodalmaskodásából, régi lakóautójukkal, az 1978-as évjáratú Örömjárgánnyal elindulnak detroiti otthonukból életük utolsó nagy kalandjára.
Szerző: Stephen King
Európa Könyvkiadó
2020
"...nem tudok úgy elaludni, hogy a lábam kilóg a takaró alól. Mert ha egyszer egy hideg kéz kinyúlna az ágy alól és megragadná a bokámat..." - írja Stephen King e húsz kiváló elbeszélést tartalmazó kötet előszavában. A félelem – hiába is tagadnánk – mindannyiunk életében jelen van. Emlékezzünk csak vissza gyerekkori mumusainkra, nyomasztó álmainkra, felnőttkori szorongásainkra. Stephen King a maga mesteri és utánozhatatlan módján formába önti, történetekké kerekíti ezeket az érzéseket.
Szerző: Nyáry Krisztián
Corvina Kiadó
2020
Nyáry Krisztián legújabb könyvében ezúttal nem emberek életét, hanem a Himnusz és a himnuszok kalandos történetét meséli el. Mitől vált nemzeti himnusszá a Himnusz, és mi volt a himnusz a Himnusz előtt? Mi köze van Balassi Bálintnak és a kanásztáncnak Kölcsey szövegéhez? Miért tartotta közepes versnek saját művét a költő? Hány perc alatt írta Erkel Ferenc a Himnusz zenéjét és van-e egyáltalán hiteles kottája? És egyáltalán: hogyan születik egy himnusz, ha magyar, azaz válhat-e alternatív himnusz a Nélküledből?
Szerző: Czingel Szilvia
Jaffa Kiadó
2020
Czingel Szilvia új könyvében azt vizsgálja, hogy az 1880-1945 közötti időszakban lezajló óriási társadalmi és kulturális változások - mint a két világháború, a nők tömeges munkába állása, a fokozódó iparosodás, a szecesszió vagy épp a jazzkorszak - hogyan hatottak a női testkultúrára. A könyv bemutatja, hogyan született meg a modern női szépségeszmény, az ideális test, és miképpen alakultak ki azok az elvárások és kihívások, amelyeknek a mai nők is igyekeznek megfelelni.
Szerző: Sara Sephard
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
2020
A regény mély, több szálon futó cselekményt tartalmaz, jól megírt és érdekes történet. Öt tökéletes lány, egy tökéletes gyilkosság. Bár egy darabig azt hiszik, nincs bennük semmi közös, egy nap rájönnek, hogy ugyanazt az embert gyűlölik. A Hazug csajok társasága szerzőjének újabb lebilincselően izgalmas és borzongató regénye.
Szerző: Mike Tyson
Szenzár Kiadó
2018
Tyson szókimondó önéletrajzi művében valóban felfedi az igazságot: nem szépít, nem magyarázkodik, nem köntörfalaz - hamisítatlan gettóstílusban mutatja be az életét: a ringben elért sikereit éppúgy, mint magánéleti problémáit, kicsapongó életmódját és számtalan személyes konfliktusát.
Szerző: Cao Wenxuan
Ventus Libro Kiadó
2020
Cao Wenxuan jelenleg a legnépszerűbb kínai ifjúsági regényíró, 2016-ban Hans Christian Andersen-díjat nyert. A szívhez szóló ifjúsági regény egy kisfiú és egy kislány történetét meséli el. A fordulatos cselekmény mellett hangsúlyos a regény lírai hangvétele is. Tanulságos és lebilincselő olvasmány felnőtteknek is, hiszen a két gyermek kapcsolatán keresztül a kínai lélek érzékenységéről és feltétlen odaadásáról is nagyon sokat megtudhatunk.
Szerző: Alberto Pellai, Barbara Tamborini
Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Zrt.
2020
Gyakorló szülőként rémálom, amikor az angyali kisgyerekből a tinédzser kor beköszöntével egyszerre mintha egy teljesen más személyiség venné át az uralmat gyerekünk felett. A forgószél, amely épp átsöpör rajtunk, a kiskamaszkor, és jobb, ha tudjuk, hogy nincs rá gyógymód. A túlélésnek azonban van titka: meg kell értenünk, mi zajlik a fejlődő agyban, amely másképp működik, mint a felnőtteké. A szerzők biztos kézzel vezetnek be minket ennek az életkornak a csodái közé, s ellátnak minket megfelelő tanácsokkal, hogy megtaláljuk a megfelelő kommunikációs csatornát. Segítenek abban is, hogy magunkba nézzünk, s megértsük, milyen típusú szülők vagyunk és milyenek szeretnénk lenni.
Szerző: T. Edward Nickens
Alexandra Könyvesház Kft.
2020
Ötletek vadászathoz. A könyvből kiderül, mi kell ahhoz, hogy elejtsük a vágyott szarvast, vízimadarat vagy apróvadat. Trükkök horgászathoz. A tökéletes legyezőbot elkészítésétől az evezésig ezek a tippek minden helyzetben segítenek, hogy hallal térjünk haza. Praktikák kempingezéshez. Megtudhatjuk, hogyan válasszuk ki a tökéletes táborhelyet, hogyan maradjon száraz a hálózsákunk, és hogyan gyújtsunk tüzet. Tanácsok a túléléshez. A könyv segít abban, hogyan jussunk haza, hogyan keveredjünk ki a bajból, és hogyan lássunk el egy sérülést a vadonban, minden segítségtől távol.
Szerző: T. Ridovics Anna:
Magyar Nemzeti Múzeum: Martin Opitz
2019
A Magyar Nemzeti Múzeum Dohányozástörténeti Gyűjteményét bemutató Történelem a pipífüstben című könyv remek lehetőség arra, hogy a dohányzás e formája iránt érdeklődők megismerjék a pipák funkcionalitáson túli világát is.
Több