Könyvek

Szerző: Neil Gaiman
Fumex Kft.
2020
A szerző Hugo-díjat nyert novellájának képregény-adaptációja az Eisner-díjas Rafael Albuquerque rajzaival jelenik meg. A természetfeletti bűnügyi történet Sherlock Holmes világát vegyíti össze a lovecrafti Cthulhu-mítosszal. Egy rémséges gyilkosság történik, amelyet korának legbriliánsabb detektívje és hű társa igyekszik felderíteni. A szövevényes ügy Whitechapel nyomornegyedétől egészen a Viktória királynőpalotájáig vezeti a Baker Street-i nyomozókat, akik fokozatosan döbbennek rá, hogy a válaszok talán nem is Londonban, hanem a kozmikus rettenet világában várnak rájuk.
Szerző:
B. K. L. Kiadói és Reklám Kft.
2020
A Hazai úti célok turisztikai könyvsorozat negyedik kötete 44 múzeumot és gyűjteményt mutat be. A könyvben szereplő gyűjtemények egyediek, legtöbbjükből egy, esetleg néhány található az országban. A kiadó elsődleges szándéka az volt, hogy felhívja a figyelmet, hazánkban mennyi érdekes, különleges érték található. Ugyanakkor igyekezett egyfajta tematikus arányosságot is betartani, ezért a műszaki, közlekedési, természettudományos, történelmi, gasztronómiai, néprajzi, sport, érdeklődésű olvasó egyaránt talál számára érdekes, megtekintésre érdemes kollekciót a könyvben.
Szerző: Kate Furnivall
I.P.C. Mirror Könyvkiadó
2020
Magával ragadó, megrendítő, gyönyörűen megírt történet, mely az utolsó szóig fogva tartja az olvasót. Dél-Franciaország, 1953. Eloise bátor, fiatal nő, aki egy bikafarmon nevelkedett. Bálványozza a bátyját, Andrét, aki Párizsba megy, hogy hírszerző ügynökként a CIA-nak dolgozzon. Eloise követi Andrét, mert az hiszi, rá is a nagyvárosban vár az igazi élet. Egy súlyos autóbaleset következtében azonban, melyben André komolyan megsérül, minden megváltozik. Eloise missziójának tekinti, hogy megtalálja azt az embert, aki ilyen rémséges állapotba juttatta a testvérét. A szálak hazavezetik őt, ám ott már semmi sem olyan, mint régen.
Szerző: Földi Rita
Földi Rita E.V.
2020
Földi Rita szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger. Első könyvében olyan édes recepteket gyűjt egy csokorba, melyek beilleszthetőek a diétás étrendekbe is. Ki mondta, hogy a fogyókúrás ételek unalmasak és íztelenek? A szerző bebizonyítja, hogy alacsony kalóriatartalommal is lehet ínycsiklandó desszerteket készíteni.
Szerző: Daniel Silva
Vinton Kiadó
2020
Az előkelő svájci iskolában rejtély övezi annak a diáknak a kilétét, aki államfőhöz méltó autókonvojjal érkezett. Apja valójában Khalid bin Mohammed, a szaúd-arábiai trónörökös. Amikor brutális módon elrabolják a gyermekét, az egyetlen emberhez fordul, akiben megbízik: találja meg a lányt, amíg nem késő. Gabriel Allon, az izraeli hírszerzés legendás főnöke egész életét a terroristák elleni harccal töltötte, beleértve az épp Szaúd-Arábia által pénzelt gyilkos dzsihádistákat. Furcsa szövetségesekké válnak egy halálos, titkos háborúban, melyet a Közel-Kelet fölötti ellenőrzés megszerzéséért vívnak.
Szerző: Bakóczy Sára
Gold Book
2020
"Vannak bűnök, amelyek nem bocsáttatnak meg." Bakóczy Sára legújabb regénye kiterjedt kutatásokra alapozott, könnyed hangvétellel megírt, fordulatokban gazdag mű. Férfi- és női hősei révén átfogó képet fest a reformáció magyarországi terjedéséről, az erdélyi udvar életéről és a török hódoltsági területek mindennapjairól.
Szerző: Espen Ytreberg
Typotex Elektronikus Kiadó
2020
Roald Amundsen magának való, csöndes, de céltudatos ember volt. Első akart lenni az emberiség legnagyobb versenyében, nevezetesen a Ki jut el előbb a világ végére? című játékban. Mi mindent kellett feláldoznia egy ilyen cél elérése érdekében? Időt, pénzt, kutyákat, barátságokat, embereket. A vezetőnek hidegebbnek kellett lennie magánál a Déli-sarkpontnál is, hogy átvezesse az embereit a végtelen fagyon és az átláthatatlan ködön.
Szerző: Robert Bryndza
Libri – Insomnia Kiadó
2020
Tágra nyílt szem. A száj mintha szólni akarna. Jégbe fagyott holttest, nem ő az egyetlen. Mit keresett a lány egy rossz hírű külvárosi kocsmában? Mi dolga volt alvilági alakokkal? Mi köze három meggyilkolt prostituáltnak a vízbe fojtott lányhoz? Erika Foster nyomozó kezd az ügyben, mind mélyebbre ás, annál szövevényesebbnek tűnik az eset. Minél közelebb jut Erika a megoldáshoz, a gyilkos egyre közelebb jut hozzá.
Szerző: Anne Jacobs
Central Könyvek
2020
A villa szerzőjének új romantikus kalandregénye a 19. és 20. század fordulójára repíti az olvasót, aki képzeletben bebarangolhatja Afrika távoli tájait a fenséges Kilimandzsáró hófödte csúcsaitól Zanzibár káprázatos szigetéig.
Szerző: Woody Allen
Jaffa Kiadó
2020
A filmtörténet élő klasszikusának végtelenül szórakoztató, meghökkentően őszinte, gazdag és szellemes emlékiratában az olvasó megtalál mindent, amit tudni szeretett volna Woody Allenről - de sosem merte megkérdezni. A számtalan felidézett anekdotából sok minden kiderül a mester félelmeiről és hibáiról, de emlékei közt szemezgetve a szerző azokra is sort kerít, akiket szeretett, akikkel együtt dolgozott, és akiktől tanult. Leplezetlen őszinteséggel és természetesen a tőle megszokott humorral idézi fel viharos életét.
Több