Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy könyvtárunk 2021. október 23-án (szombaton) zárva tart.

Nyitás: október 25-én, hétfőn 14 órakor.

Máday Norbert: Pengén csillanó arcok

Máday Norbert Pengén csillanó arcok című kötetének alcíme, A magyar fegyvergyűjtés története. A tekintélyes, közel nyolcszáz oldalas, keményborítós, gazdagon illusztrált könyv azonban jóval több ennél. A magyar történelemről, a nemzeti hagyományokról is mesél tudományos pontossággal és elkötelezett szeretettel. Az íróval, gyűjtővel az Országos Könyvtári Napok keretében találkozhattak az érdeklődők a megyei könyvtárban.

Vad romantika Bárány Róberttel

Meddig lehet elmenni egy hamisított vonatjeggyel és hogyan utazzunk akkor, ha éppen le vagyunk égve. Ez is kiderült az Ozone Tv szerkesztő műsorvezetőjének, Bárány Róbertnek a közönségtalálkozóján, melyre az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat részeként került sor október 7-én. A helyes válasz egyébként Marokkó.

Arany utcától a Tűzföldig – Varga Koritár Pál nyugalmazott nagykövet élménybeszámolója a latin világról

Békéscsabáról az Arany utcából indult, öt földrész hetven országát járta be diplomataként Varga Koritár Pál, akivel az Országos Könyvtári Napok keretében október 5-én találkozhattak az érdeklődők a megyei könyvtárban. A diplomata író könyvei kölcsönözhetőek, aki pedig részt vesz az október 10-éig tartó rendezvények egyikén, ingyenesen iratkozhat be a könyvtárba.

Elégedettségi kérdőív 2021

Könyvtárunkat szeretnénk a jelenlegi és a leendő olvasóink számára is vonzóbbá tenni. Kérjük, segítse munkánkat elégedettségi kérdőívünk kitöltésével! A válaszadás névtelen és önkéntes, az általunk kezelt és felvett adatokat bizalmasan kezeljük.

Október 1. A zene világnapja

A Békés Megyei Könyvtár a Zene világnapja alkalmából online kvíz kitöltésére invitálja a játékos kedvű olvasókat!
A hibátlan megfejtők között kisorsolunk:
  • 2 db jegyet a Filharmónia november 9-i Budapesti Fesztiválzenekar (Alexandra Conunova - hegedű, vezényel: Takács-Nagy Gábor) koncertjére,
  • 2 db jegyet a Filharmónia december 8-i Boros Misi - zongoraestjére,
  • 5 db az olvasóterem és zenei részleg szolgáltatásaira felhasználható kedvezményes kuponokat.
A kvízt október 4. (hétfő) éjfélig lehet kitölteni. A kvíz az alábbi linkre kattintva érhető el.
 

Szolgáltatás- és foglalkozásajánló 2021/2022

A Békés Megyei Könyvtár 2021/2022-es tanévre szóló szolgáltatás- és foglalkozásajánlója az alábbi linkre kattintva érhető el elektronikus formában.

A Kiss Ernő utcai bejárat nem használható

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy – a Kiss Ernő utcai bejárat felújítása miatt – 2021. szeptember 9., csütörtöktől a könyvtár a Csabagyöngye felől közelíthető meg. A munkálatok kb. 1 hétig fognak tartani. Megértésüket köszönjük!

Könyvheti kvízjáték

Kedves Olvasó!
Az alábbi játékra hívjuk, játsszon velünk! Híres olvasmányok címéből kivettük a magánhangzókat, próbálja meg megfejteni, hogy melyik regény címét rejtik a betűk. Segítségül megadjuk a könyv három lehetséges szerzőjét, amiből természetesen csak egy helyes. A helyes megfejtők ingyenes könyvtári beiratkozást nyernek. A nyerteseket e-mailben értesítjük.
Eredményhirdetés: szeptember 7. kedd.

Berényi Anna: Richter – Egy majdnem elfelejtett regényes élet

Egy tragikus, mégis felemelő életet mesél el Berényi Anna Richter Gedeonról szóló regénye. Az író október 4-én mutatta be könyvét a Békés Megyei Könyvtárban, az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat részeként. Az izgalmas könyv természetesen kölcsönözhető, aki pedig részt vesz az október 10-éig tartó programok egyikén, ingyenesen iratkozhat be a könyvtárba.
Több

Születésnapi újság rendelés szünetel

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy könyvtárunkban a születésnapi újság rendelés 2021. augusztus 16. (hétfő) és augusztus 30. (hétfő) között szünetel. Megértésüket köszönjük!

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk 2021. augusztus 20-án (pénteken), valamint 21-én (szombaton) zárva tart!

Nyitás: augusztus 23-án, hétfőn 14 órakor.

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk 2021. május 24-én (pünkösdhétfőn) zárva tart!
Nyitás: május 25-én, kedden 11 órakor.

140 éve született Bartók Béla - online kvíz

Kedves Olvasó! Válaszoljon helyesen az alábbi kérdésekre, és nyerjen:
  • a Békéscsabai Jókai Színház online előadására jegyet,
  • könyvajándékot,
  • 1 éves ingyenes könyvtári tagságot.
A kvízt április 5. éjfélig lehet kitölteni, a sorsolás időpontja április 6. kedd.
A nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesítjük. Az űrlapon megadott elérhetőségeket (név, e-mail, telefon) kizárólag a nyertesek értesítéséhez fogjuk használni. A kérdések megválaszolásában segítséget nyújt: Hungaricana adatbázis; Internet.
 

Csabai kalandozások – helyismereti séta Békéscsabán

A telefonon vagy számítógépen kipróbálható játék célja Békéscsaba helyi jelentőségű értékeinek megismertetése. Minden helyszínhez szöveges leírás és 1–1 kérdés tartozik, utóbbi segítségével tesztelheti, hogy ismeri-e az adott helyszínt. A kérdések megválaszolásához a leírások tanulmányozása mellett célszerű személyesen ellátogatni az állomásokra – a tájékozódást térkép segíti.
 
A járványhelyzet korlátozásai miatt több intézmény nem látogatható. „A 101-es gyalogezred emlékhelyei" sétánál nem szükséges bemenni egy épületbe sem, a korlátozások feloldásáig ezt a sétát ajánljuk. A játék használatához internetelérés szükséges.
 
A játék az alábbi linkre kattintva érhető el.

Átmenetileg a kölcsönzés szünetel

Kedves Olvasóink!
A könyvtári kölcsönzés további intézkedésig szünetel, várhatóan március 22-től indulhat újra a Kormány vírusvédelmi intézkedéseinek függvényében.
Megértésüket köszönjük!

magyar kultúra napi kvíz

1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. Ez alkalomból a Jaminai Könyvtár munkatársai egy játékos kvízzel készültek. Tegyék próbára tudásukat!

Hulladék kvíz bármikor ‒ a nap bármely szakaszában!

Kedves Olvasó!
 
A Békés Megyei Könyvtár is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez
 2020. November 21-29. között.
 
A Jaminai Könyvtár munkatársai az alábbi kvíz kitöltésére hívják az érdeklődőket.
Tegyünk közösen és tudatosan az egészséges, tiszta környezetünkért!
 

Zöld kvíz

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán a  Békés Megyei Könyvtár és Békés Megyei Europe Direct Tájékoztató Központ nyereményjátékot hirdet. A kérdések a környezettudatossághoz, a zero waste mozgalomhoz kapcsolódnak.  Aprónak tűnő mindennapi dolgokkal kapcsolatosak, amelyekkel mindannyian tehetünk azért, hogy a bolygó élhető maradhasson.
 
Töltsd ki a kvízt és nyerj!  Aki minden kérdésre helyes választ ad és beküldi, nyereménysorsoláson vesz részt. 
 
A nyeremények:
1. díj: Riverside túrakerékpár
2. díj: Bokashi Organko konyhai mini komposztáló
3. díj: a Europe Direct Békéscsaba ajándékcsomagja.
 
A megoldásokat december 6-án. éjfélig várjuk. A nyereményjáték szabályzata itt megtalálható.

 

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy könyvtárunk 2020. október 23-án (pénteken) és 24-én (szombaton) zárva tart.

Nyitás: október 26-án, hétfőn 14 órakor.

Több