Vad romantika Bárány Róberttel

Meddig lehet elmenni egy hamisított vonatjeggyel és hogyan utazzunk akkor, ha éppen le vagyunk égve. Ez is kiderült az Ozone Tv szerkesztő műsorvezetőjének, Bárány Róbertnek a közönségtalálkozóján, melyre az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat részeként került sor október 7-én. A helyes válasz egyébként Marokkó.

Rejtő Jenő A sárga garnizonjának főhőse Jimmy Fool egy szál vödörrel jutott el Marokkóig. Bárány Róbert az OzoneUtazás riportere hasonlóan kalandos körülmények között egy hamisított vonatjeggyel jutott el Észak-Afrikába, bizonyítva, nemcsak a vödör számít költséghatékony utazási módnak.

Az Ozone Tv riportere saját bevallása szerint mindig is utazni szeretett, igaz ezt 18 éves koráig csak fejben, illetve a helyi könyvtár könyveit bújva tehette meg, mivel mindaddig nem mozdult ki szülővárosából Sárospatakról. Az első útja egyébként Budapestre vezetett.

A geográfusként diplomát szerzett világutazó azóta számtalan egzotikus helyre eljutott. Az OzoneUtazás első epizódja Tunéziában készült a forradalom kitörése után, de járt Albániában is még akkor, mikor a tömegturizmus nem fedezte fel az országot.

A műsorvezető utazásai során a spontaneitásra törekszik, arra, hogy a helyiek között élve fedezze fel és mutassa be az adott országot. És ebbe az is belefér, hogy Grúziában egy ismeretlen az otthonába hívja, hogy együtt nézzenek meg egy kosármeccset a tévében, majd megvacsorázzanak.

A közönségtalálkozón az is kiderült, hogy a világutazó kedvenc helyszíne a Balkán, de szereti a Kaukázust és a volt szovjet tagköztársaságokat is, különösen Ukrajnát imádja.

Bár voltak veszélyes helyzetek a forgatások során Bárány Róbert hisz abban, hogy az emberek alapvetően jók, és ezt szeretné bemutatni filmjeiben is.