Netrevalók – A fiatalabb generáció segít az idősebbeknek a digitális világ megismerésében!

Amíg az okoseszközök és az online világ használata az idősek számára sok nehézséget okozhat, addig a fiataloknak ez természetes. A Telekom és a hazai könyvtárak programjában a fiatal generáció segítségével az idősek megtanulhatják az internet biztonságos és egyszerű használatát.
 
2024 áprilisától Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban is elérhetők az ingyenes foglalkozások, ahol középiskolás diákok az iskolai közösségi szolgálat keretében könyvtári foglalkozásokon oktatják az időseket digitális ismeretekre, amelyek a mindennapi életük során valós segítséget nyújthatnak számukra. Az ingyenes foglalkozásokra havonta egyszer, minden könyvtárban ugyanabban az időpontban, azaz minden hónap második szerdáján kerül sor.

Az alkalmakon a nyugdíjasok az őket érdeklő témákat a fiatalokkal közösen fedezik fel az interneten, azokkal az okoseszközökkel, amelyeket az idősek is már gyakran a zsebükben hordanak, de még nem használják őket magabiztosan. A tréningek olyan témákat érintenek, mint a közösségi média használata, e-könyvek, internetbiztonság, online kapcsolattartás és ügyintézés, szórakozás, hobbi, közlekedés, utazástervezés, képszerkesztés és digitális fotózás, egészség és a sport.

Mennyibe kerül?
 
Hol?
  • Békés Megyei Könyvtár (Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.)
 
Mikor?

 

  • Minden hónap második szerdáján, 15:00 és 17:00 óra között