Csillagos este - Perseidák a könyvtárban

A Békés Megyei Könyvtár első alkalommal csatlakozott az Egy hét a csillagok alatt rendezvénysorozathoz. Augusztus 14-én, szombaton 20.00-23.00 között Csukás Mátyás amatőr csillagász közreműködésével csillagles volt a Békés Megyei Könyvtárban Csillagos este Perseidák a könyvtárban címmel. A program a visszajelzések alapján kitűnően sikerült. A résztvevők egy nagyon hangulatos estét töltöttek a könyvtár 2. emeleti teraszán. Az előadó rendkívül felkészült volt és egy hangulatos, érdekes, tartalmas estét köszönhetünk neki, amit ezúton is köszönünk!

Az este több részből állt, elsőként egy hatalmas távcső segítségével a Holdat tekinthették meg az érkező vendégek, majd Csukás Mátyás fantasztikus prezentációját élvezhettük ( Naprendszer, Hold, Csillagok, Meteoritok, Perseidák).  Munkatársaimmal azon voltunk, hogy egy igazán különleges hangulatú estet tudjunk nyújtani a jelenlévőknek, ami úgy érzem, hogy egy emlékezetes este marad. Számomra is élmény volt.

A program második és harmadik részében szabadszemes csillagkép vizsgálat és hullócsillag nézés volt a program.

Remek este volt, kedvező időjárással és kitűnő hangulattal. Az est folyamán limonádéval és hűtött vízzel kínáltuk a résztvevőket, mert nagyon meleg és szerencsére derült este volt.

Békéscsabán, a könyvtári program iránt hatalmas érdeklődés volt. (A terasz befogadóképessége miatt csak az előre regisztrált érdeklődőket tudtuk fogadni. Voltak akik a közeli Gyula városából, a legmesszebbről dabasi vendégek érkeztek.

Örülök, hogy részt vettünk az Egy hét a csillagok alatt rendezvénysorozaton. Nagy öröm volt számunkra a program!

A programról készült fotók itt érhetők el!

 

Lukoviczki Anna