Gyermekkönyvek

Szerző: Dany Aubert - Catherine Leblanc
Manó Könyvek
2020
Az ovi közel van, de Kismackó egyáltalán nem örül, hogy közeledik az óvodába járás ideje. "Nem akarok oviba menni!" jelenti ki határozottan. Anna, a kishúga viszont nagyon szeretne végre bepakolni egy uzsonnástáskát, labdázni a barátaival, és hallgatni az óvó nénik meséit. "Milyen jó neki!" sóhajtja újra és újra. Kismackó édesanyja szelíden segíti eloszlatni az aggodalmakat, és sokat mesél arról, hogy milyen lesz az ovi. Mire véget ér a nyár, Kismackó biztos benne, hogy az óvoda jó hely, pont ilyen nagyfiúknak való, mint ő. Ez az új Kismackó-történet segít a gyerekeknek, hogy leküzdjék a félelmeiket az újtól és az ismeretlentől. A sorozat többi része is a gyerekkor meghatározó pillanatairól szól: Akkor is szeretnél? Elég nagy vagyok már?
Szerző: Etta Kaner
Móra
2020
Ha beköszönt a tél, bizony nemcsak az emberek, hanem az állatok is fáznak. Vajon hogyan védekeznek a hideg ellen? A jegesmedvék például házat építenek. A pingvinek pedig összebújnak. Persze nem kőből és fából épülnek ezek az otthonok, és a kis madárkák sem a kanapén húzódnak közelebb egymáshoz, hanem a maguk „állati" módján. A kérdés-felelet formában írt könyv interaktív módon tanítja meg a gyerekeknek azt, hogy mennyire kreatív a természet és az állatvilág. Lackfi János fordítása pedig igazán szórakoztatóvá teszi a könyvet.
Szerző: Rachel Renée Russell
Könyvmolyképző
2019
Döntések, döntések... mi kell egy jó döntéshez? Nikkinek nagyon fontos döntést kell meghoznia, és nincs rá sok ideje. Kit és mit válasszon? Régi barátainak és szerelmének, Brandonnak járjon a kedvébe? Vagy az Északdombi suliból cserediákként érkező, jóképű és kedves André figyelmét keltse fel? Akármelyik ujjába harap, fájni fog. És nem is ő lenne, ha nem kavarodna össze minden körülötte. Nyári szünet bonyodalmakkal! Légy részese a kalandjainak!
Szerző: Kertész Erzsi
Pozsonyi Pagony
2020
Ismeritek Fecót, a kis feltalálót? Még csak óvodás, de máris nagyon szeret szerelni és mindenfélét építeni. Az oviban majdnem minden nagyon jó, de azért a délutáni alvást még Fecó sem kedveli. Vajon fel lehet-e találni olyasmit, ami segít az alvásban? Persze attól függ, kinek… A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok"-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.
Szerző: R.J. Palacio
Könyvmolyképző
2014
August Pullman arcdeformitással született, így nem járhatott suliba - egészen mostanáig. Éppen most kezdi majd az ötödik osztályt a Beecher Prep iskolában. Mindeddig magántanulóként édesanyja oktatta és tanította, ám Auggie úgy érzi, itt az idő, hogy iskolába járjon és találkozzon más gyerekekkel is, hogy próbáljon normálisan élni és viselkedni. Ám ez nem is olyan egyszerű, mint gondolta. Barátokat szerezni nehéz, és bizony szembe kell néznie a gúnyolódókkal is. Ha valaha is csöppentél már újoncként egy közösségbe, pontosan tudod, milyen nehéz ez. Az a helyzet, hogy Auggie is csak egy hétköznapi gyerek. Csak éppen az arca nem hétköznapi. Normális, átlagos kinézettel is szörnyű ez az érzés, új iskolába egyedül állni a folyosón, érezve, hogy mindenki bámul. E könyv elolvasása után megtanuljuk, hogy odafigyeljünk az újakra, próbáljunk barátságos lenni, egy mosoly is óriási jelentőségű lehet. De képes lesz Auggie meggyőzni az osztálytársait arról, hogy külseje ellenére közéjük tartozik? R. J. Palacio egy modern klasszikust írt, felemelő és hihetetlenül megható regényt. Ami tele van humorral, sokszor mosolyt csalva arcunkra. De nem csak kisfiú iskolai életét ismerhetjük meg, hanem a hozzátartozóik mindennapjait, a barátságok, a családi kapcsolatok bonyolult, komplikált viszonyait. Több nézőponton keresztül,mindig más és más karakter szemén át igyekszik elénk tárni az eseményeket, az egyes szereplők viszonyulását Auggie-hoz és a vele együtt járó komplikációkhoz. Mert Auggie-nak van egy testvére is, aki számára szintén nem volt könnyű a testvére betegsége, hiszen a sok műtét és minden, ami ezzel jár hatására az egészséges testvér nyilván háttérbe szorult. Bepillanthatunk a környezetében lévők fejébe. Különösen Via gondolataiba, hogy annyira kicsiként felfogta és elfogadta, hogy nem neki kell a több odafigyelés. Jó lenne, ha a gyerekek olvasnák August történetét, és nemcsak az övét, hanem az őt körülvevő gyerekekét is. August nem önmagában csoda, hanem a környezetével, barátaival, családjával együtt. Kis hétköznapi hősök, akik példaképek lehetnek a mai világban.
Szerző: Bosnyák Viktória
Tintató Kiadó
2020
Körtemájer-Sercli kapitány hajója megfeneklett. Vajon hová lett a legénység? Tengeri herkentyű-e a medve? Mitől fáradt az erszényes patkány? És miért kell sarok a világítótoronyba? Könyv fiúknak, lányoknak, kapitányoknak, matrózoknak, világítótorony őröknek, azoknak, akik ismerik Rejtő Jenőt, és azoknak, akik még nem, 9-99 (na jó, 100) éves korig. Meglepetés azoknak, akik jól ismerik Bosnyák Viktóriát, és azoknak is, akik még nem.
Szerző: Daisy Meadows
Manó könyvek
2019
A barátnők nagyon örülnek, hogy végre elutazhatnak a Varázshegyre. A Barátság-erdő minden csodája itt készül. Ha nem lenne, akkor a kis állatok nem tudnának beszélni, de Lili és Luca sem tudna többé átjönni a varázslatos birodalomba. Grizelda, a boszorkány éppen ezt szeretné, ezért négy új szolgájával, a hegyi törpékkel megint gonosz tervet forral. Vajon sikerül-e Panka nyuszinak meg a lányoknak megőrizni a hegy varázserejét?
Szerző: Aurélie Chien Chow Chine
Scolar
2020
Gaston éppen olyan unikornis, mint a többiek. Egy dolgot kivéve: sörényének színe mindig az érzelmeit tükrözi. Ha Gaston nagyon boldog, sörénye a szivárvány színeiben ragyog. Csakhogy a kis unikornis néha szomorú, vagy féltékeny, dühös, esetleg fél. De most boldog! És szeretné örömét másokkal is megosztani, hogy körülötte is mindenki boldog legyen! A bájos képekkel illusztrált könyvsorozat történetei Gaston egy-egy kalandját mesélik el, és olyan légzőgyakorlatot is leírnak, melyek segítenek az érzelmek megértésében, az öröm teljes átélésében vagy a rossz érzések leküzdésében.
Szerző: Jill Tomlinson
Pozsonyi Pagony
2016
Ez itt Pim. Pim földimalac. Az orra kicsit olyan, mint egy igazi malacé, a farka leginkább kengurufarokhoz hasonlít, ásókarmai vannak, és termeszt eszik. De Pim még csak most született, és egyáltalán nem biztos benne, hogy ki is ő, és mi is ő. Mit jelent földimalacnak lenni? Pim elhatározza, hogy kideríti. Hupp, a bagoly, Szuzi, az elcsavargott kiscica, Ottó, a pingvinfióka, Pongó, a gorillakölyök és Hilda, a tyúkocska után elérkeztünk a sorozzat záró kötetéhez. Pim, a kis földimalac ugyanolyan kedves, okos és kíváncsi állatkölyök, ahogy az eddigi Jill Tomlinson–Anna Laura Cantone hősök – nagyon könnyű őt megszeretni!
Szerző: Timothy Knapman
Babilon
2019
Ez a kötet a világűrt mutatja be sokrétűen. Lili, Lali és Jojó kutyus űrutazásukon bejárják a világűrt, oldalról oldalra, rétegről rétegre távolodva a Földtől és a Naprendszertől. Közben mindent alaposan megfigyelnek. Melyik csillagkép hasonlít kutyára? Miért vörös a Mars? Melyik bolygónak van 79 holdja? Böngészd a képeket, és tudd meg, mit rejt a világűr!