Opening hours

KÖLCSÖNZÉS, OLVASÓTEREM:
Hétfő:
14.00–19.00
Keddpéntek: 11.00–19.00
Szombat: 14.00–19.00

GYERMEKKÖNYVTÁR:
Keddpéntek:
11.00–18.00
Hétfő, szombat: 14.00–18.00
 
ÜGYELET
Ügyeleti időben elérhető szolgáltatások: napilapok, visszavétel, hosszabbítás, internetezés, számítógép-használat:
Hétfő: 9.0014.00
Keddpéntek: 9.00–11.00

ADATVÉDELEM
Adatkezelési tájékoztató
Gyermekkönyvtári tájékoztató
Tájékozatató elektronikus megfigyelőrendszerről
Könyvtárhasználati szabályzat kiegészítés
Nyilatkozat 16 év alattiaknak


KÖZÖSSÉGI OLDALAINK

                Facebook - Békés Megyei Könyvtár  Instagram - Békés Megyei Könyvtár
                Facebook - Békés Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára Tumbler - Békés Megyei Könyvtár

ADATBÁZISOK

PÁLYÁZATAINK

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK

Facebook

DVD ajánló

Újra otthon
amerikai romantikus vígjáték
Rendező: Hallie Meyers-Shyer
Főszereplők: Reese Witherspoon, Nat Wolff, Jon Rudnitsky, Pico Alexander

A nemrég elvált Alice új életet kezdene, ezért lányaival együtt visszaköltözik szülővárosába, Los Angelesbe. A 40. születésnapi buliján megismerkedik három feltörekvő fiatal filmessel, akik épp producert és nem mellesleg albérletet keresnek. Amikor anyja unszolására Alice beleegyezik, hogy ideiglenesen beköltözzenek a vendégházba, meglepően jól alakulnak a dolgok. A kibővített családi idillbe azonban váratlanul betoppan a volt férj, aki hirtelen nem is tudja melyikükre legyen jobban féltékeny.

 
Megosztás
 
Star trek: mindenen túl
amerikai sci-fi
Rendező: Justin Lin
Főszereplők: John Cho, Simon Pegg, Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana

Gene Roddenberry átal kreált és J.J. Abrams által 2009-ben újraindított, világszerte népszerű Star Trek sorozat várva várt új része Justin Lin (Halálos iramban sorozat) rendezésében tárja elénk az Enterprise űrhajó és elszánt legénysége újabb nagyszabású útját. A Mindenen túl kalandja során ez Enterprise az űr felfedezetlen zugaiba merészkedik, ahol egy új, titokzatos ellenséggel találkoznak, és ez a találkozás komoly próbára teszi a legénységet, és mindazt, amit a Föderáció jelent.

 
Megosztás
 
Sokkal több mint testőr
amerikai akció-vígjáték
Rendező: Patrick Hughes
Főszereplők: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek

Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker ellenkező végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bíróságra.

 
Megosztás
 
Michael Collins
angol-ír filmdráma
Rendező: Neil Jordan
Főszereplők: Liam Neeson, Aidan Quinn, Stephen Rea, Alan Rickman, Julia Roberts

Hétszáz éve tartott már az írek véget nem érő harca az angol uralom ellen, amikor 1916-ban kirobbant a tragikus kimenetelű Húsvéti felkelés. A vezetőket kivégezték, számtalan résztvevőt - köztük Michael Collinst és Harry Bolandot - bebörtönöztek. Szabadulásuk után Collins megszervezte a sajátos taktikával harcoló Úr Önkénteseket és hamarosan a függetlenségi mozgalom legnépszerűbb vezetője lett.

 
Megosztás
 
Meztelen mennyország
amerikai kalandfilm
Rendező: Mitch Davis
Főszereplők: Christopher Gorham, Anne Hathaway, Nat Lees

John Groberg fülig szerelemes Jane-be, ám tanulmányai elvégzése után az egzotikus Tonga-szigetre kell utaznia. Misszionáriusként a mormon hitre tanítja a bennszülötteket. Miközben Groberg szembetalálja magát a primitív élet nehézségeivel, igyekszik minél többet megtudni a törzsi hagyományokról, a kulturális szokásokról. Viselkedésével, munkájával kivívja a helyiek megbecsülését és szeretetét. A távolság persze Jeanhoz fűződő szerelmét is próbára teszi.

 
Megosztás
 
Három óriásplakát Ebbing határában
amerikai-angol filmdráma
Rendező: Martin McDonagh
Főszereplők: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell

Hónapok teltek el Mildred Hayes lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.

 
Megosztás
 
Eichmann
angol-magyar háborús filmdráma
Rendező: Robert Young
Főszereplők: Thomas Kretschmann, Troy Garity, Franka Potente, Stephen Fry

Adolf Eichmann náci pártvezér a második világháború német veresége után megszökik a számadás elől. Tizenöt évvel később Argentínában ejtik foglyul az izraeli titkosszolgálat emberei, s egy fiatal rendőrtiszt, Avner Less előtt kell számot adnia a Harmadik Birodalomban betöltött szerepéről. A vallatás során két férfi megingathatatlan akarata feszül egymásnak, a világ pedig lélegzet-visszafojtva várja a lélektani harc eredményét.

 
Megosztás
 
Egy kutya négy élete
amerikai családi film
Rendező: Lasse Hallström
Főszereplők: Britt Robertson, K. J. Apa, John Ortiz

A film egy olyan kutyát követ végig a születésétől a haláláig, akinek az egész életét, az öt reinkarnációhoz, különböző kutyafajtákhoz hasonlítják. Minden alkalommal, amikor a szelleme/lelke újszülött és reinkarnálódott egy másik kutya testébe, életről-halálra meséli el történet, kivéve a legutóbbi életét.

 
Megosztás
 
Az Igazság Ligája
amerikai akciófilm
Rendező: Zack Snyder
Főszereplők: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot

Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír. Nincs metahumán, aki képes lehet megállítani.

 
Megosztás
 
Rendező: Antal Nimród
Főszereplők: Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán, Klem Viktor

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

 
Megosztás
 
A jogdoktor
amerikai filmdráma
Rendező: Dan Gilroy
Főszereplők: Denzel Washington, Colin Farrell, Carmen Ejogo

Roman J. Israel liberális ügyvéd, aki Grál-lovagként harcol a jó ügyért. Élete felborul, mikor társa, a cég vezetője meghal. Israel lép a helyébe, és hamarosan felfedez néhány dolgot, ami arra utal, a cég nem csak a nemes ügyek védelmezője.

 
Megosztás
 
A főnök
amerikai vígjáték
Rendező: Ben Falcone
Főszereplők: Melissa McCarthy, Kristen Bell, Kathy Bates

Melissa McCarthy (Koszorúslányok, Női szervek) egy iparmágnást alakít, aki börtönbe kerül bennfentes kereskedés miatt. Amikor kiszabadul, és Amerika legújabb kedvenceként akarja újra piacra dobni magát, a korábban átvert áldozatai közül nem mindenki igyekszik fátylat borítani a kétes múltra.

 
Megosztás
 
Négyen a bank ellen
német vígjáték
Rendező: Wolfgang Petersen
Főszereplők: Til Schweiger, Matthias Schweighöfer

A boxoló Chrisben, a kiégett színészben, Peterben és a különc reklámszakemberben Maxben csupán két dolog közös: hosszú évek kemény munkájával gyűjtötték össze megtakarításukat, hogy szépen lassan, lépésről lépésre megvalósíthassák álmaikat, valamint hogy mindhárman ugyanabban a bankban tartják a pénzüket. Sajnos azonban a bank igazgatójának kellett egy jó ürügy, hogy megszabadulhasson a neurotikus zavarban szenvedő befektetési tanácsadójától, Tobiastól, ezért lenullázta a bankszámlájukat. A három férfi - kiegészülve Tobiasszal - őrült tervet eszel ki, hogy visszaszerezzék pénzüket: kirabolják a bankot.

 
Megosztás
 
Oltári baki
francia vígjáték
Rendező:
Főszereplők: Reem Kherici, Nicolas Duvauchelle, Julia Piato

Mathias és Alexia évek óta együtt vannak, ám most, életében először Mathias félrelépett egy másik nővel, méghozzá egy esküvőszervezővel. Amikor Alexia véletlenül megtalálja a nő névjegykártyáját párja zsebében, egyből tudja mi a helyzet: végre összeházasodnak! Fel is keresik hát Juliettet, és elkezdik szervezni az év legőrültebb esküvőjét!

 
Megosztás
 
Ó, anyám!
amerikai vígjáték
Rendező: Jonathan Levine
Főszereplők: Amy Schumer, Goldie Hawn, Joan Cusack, Ike Barinholtz

Emilyvel a dél-amerikai útjuk előtt szakít a barátja. A lány jobb híján rábeszéli az anyját Lindát, hogy tartson vele. Igaz, képtelenek elviselni egymást, viszont nem csinálnak ebből titkot. Az utazás megannyi izgalmat tartogat számukra.

 
Megosztás
 
Poseidon
amerikai katasztrófafilm
Rendező: Wolfgang Petersen
Főszereplők: Kurt Russel, Josh Lucas, Richard Dreyfuss, Emmy Rossum

Dylan Jones és Robert Ramsey sose lennének jó barátok, egy katasztrófa azonban összehozza őket. Amikor egy viharban váratlanul felborul a luxus óceánjáró, melynek a fedélzetén utaznak, minden megváltozik. A hajótestbe szorult levegőnek köszönhetően néhány utassal és a személyzet néhány tagjával együtt életben maradnak. De reménytelen helyzetben vannak. Csak akkor élhetik túl a katasztrófát, ha összefognak, és a felfordult hajótestben sikerül a vízfelszín fölé jutniuk.

 
Megosztás
 
Rendező: Michael Bay
Főszereplők: Mark Wahlberg, Josh Duhamel, Stanley Tucci, Anthony Hopkins

Az utolsó lovag szétzúzza a Transformers sorozat alapmítoszát, és átírja azt, hogy mit is jelent hősnek lenni. Az emberek és az alakváltók háborúban állnak, és Optimusz Fővezér nincs többé. Jövőnk megmentésének kulcsa a múlt titkaiban van eltemetve, a Transzformerek rejtélyes történelmében. Világunk megmentése egy valószínűtlen szövetség kezében van, melynek tagjai Cade Űrdongó egy angol Lord és egy oxfordi professzor. Mindenki életében eljön a pillanat, amikor helyt kell állnia. A Transformers: Az utolsó lovagban ez üldözettekből hősök lesznek. A hősökből gonosztevők lesznek. Csak egy világ élheti túl: az övék, vagy a miénk.

 
Megosztás
 
Rendező: Simon Curtis
Főszereplők: Domhnall Gleeson, Margot Robbie, Kelly Macdonald

Micimackó bájos történeteit milliónyi gyerek hallgatja még ma is csodálattal, de a felnőtt szíveket is megdobogtatja a sok kedves kis történet. Christopher Robin gyermekkori játékai ihlették meg apját, A.A. Milnét ennek a varázslatos világnak a megalkotására. Az elsöprő nemzetközi sikert elérő könyvsorozat megnyugvást és reményt vitt a brit otthonokba az Első Világháborút követő években.

 
Megosztás
 
A lekoptathatatlan
amerikai vígjáték
Rendező: Stephen Belber
Főszereplők: Jennifer Aniston, Steve Zahn, Woody Harrelson

Sue Arizona államon átutazva megszáll az egyik útszéli motelben. A tulajdonos fia, Mike a cég nevében egy üveg itallal ajándékozza meg. A találkozás ártatlan italozásba megy át, a végére pedig az álmodozó fiatalember teljesen belehabarodik a nőbe. Kapcsolatuknak Sue szempontjából nincs jövője, a naiv Mike azonban képes keresztülutazni utána a fél kontinenst. Az sem rettenti el, hogy a nő visszatért a volt barátjához, Jangóhoz. Sue nyomában járva mindent megtesz annak érdekében, hogy bebizonyítsa, a sors egymásnak rendelte őket.

 
Megosztás
 
A legnagyobb showman
amerikai életrajzi dráma
Rendező: Michael Gracey
Főszereplők: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson

„A legnagyobb showman színes látványvilága, dinamikus koreográfiája és a megunhatatlanul fantasztikus dalok olyan erővel tudják berántani a nézőt, amiről a cirkusznak, színháznak, esetünkben a mozinak minden esetben szólnia kellene."

 
Megosztás
 
Rendező: Mike Disa
Főszereplők:

A pokol tornáca, paráznák, falánkok, fösvények, haragosok, eretnekek, erőszaktevők, csalók és árulók! Így vannak elosztva a pokol 9 körében a kárhozottak Dante Alighieri klasszikus mesterműve, az Isteni színjáték első könyve, a Pokol szerint. Mindez most az animáció eszközeivel kel új életre: Dante maga járja végig a vérfagyasztó utat, közben sötét erőkkel, a gyilkos démonokkal, a képzelet különös szörnyeivel harcol, hogy megmentse szerelmét, Beatricét.

 
Megosztás
 
Minden odavan
Robert Redford
Rendező: J. C. Chandor
Főszereplők:

Egy névtelen férfi hánykolódik az óceánon. Hajója oldala egy konténernek ütközött és léket kapott. A férfi nem is sejti, hogy bár a lyukat betömte, az igazi megpróbáltatás csak ezután következik: viharba keveredik, amelyben nem csak hajóját veszti el, de élete is majdnem odalesz. A mentőcsónakban próbál menekülni, azonban élelme és vize alig maradt.

 
Megosztás
 
Coco
amerikai animációs film
Rendező: Lee Unkrich
Főszereplők:

A történet a mexikói halottak napján játszódik, amikor egy fiú szeretné kölcsön venni üknagyapja gitárját annak sírboltjából, ekkor váratlanul megnyílik a holtak varázslatos világa, ahol alkalma támad felderíteni egy ősi családi rejtélyt...

 
Megosztás
 
Rendező: Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski
Főszereplők:

Mitcho és Sebastian egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. Mitcho és Sebastian útnak indulnak, hogy kiszabadítsák polgármesterüket és útközben olyan felfedezést tesznek, ami óriási örömmel fog szolgálni városuknak.

 
Megosztás
 
Rendező: Zack Snyder
Főszereplők: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg

Amíg Batman és Superman az egymás ellen folytatott háborújukkal vannak elfoglalva, egy új, minden eddiginél rémisztőbb fenyegetés egyre erősebbé válik. Az emberiség még sosem volt ekkora bajban - és talán már nincs, aki segíteni tud rajta.

 
Megosztás