Nyitva tartás

KÖLCSÖNZÉS, OLVASÓTEREM:
Hétfő:
14.00–19.00
Keddpéntek: 11.00–19.00
Szombat: 14.00–19.00

GYERMEKKÖNYVTÁR:
Keddpéntek:
11.00–18.00
Hétfő, szombat: 14.00–18.00
 
ÜGYELET
Ügyeleti időben elérhető szolgáltatások: napilapok, visszavétel, hosszabbítás, internetezés, számítógép-használat:
Hétfő: 9.0014.00
Keddpéntek: 9.00–11.00

ADATVÉDELEM
Adatkezelési tájékoztató
Gyermekkönyvtári tájékoztató
Tájékozatató elektronikus megfigyelőrendszerről
Könyvtárhasználati szabályzat kiegészítés
Nyilatkozat 16 év alattiaknak


KÖZÖSSÉGI OLDALAINK

                Facebook - Békés Megyei Könyvtár  Instagram - Békés Megyei Könyvtár
                Facebook - Békés Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára Tumbler - Békés Megyei Könyvtár

ADATBÁZISOK

PÁLYÁZATAINK

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK

Facebook

DVD ajánló

Négyen a bank ellen
német vígjáték
Rendező: Wolfgang Petersen
Főszereplők: Til Schweiger, Matthias Schweighöfer

A boxoló Chrisben, a kiégett színészben, Peterben és a különc reklámszakemberben Maxben csupán két dolog közös: hosszú évek kemény munkájával gyűjtötték össze megtakarításukat, hogy szépen lassan, lépésről lépésre megvalósíthassák álmaikat, valamint hogy mindhárman ugyanabban a bankban tartják a pénzüket. Sajnos azonban a bank igazgatójának kellett egy jó ürügy, hogy megszabadulhasson a neurotikus zavarban szenvedő befektetési tanácsadójától, Tobiastól, ezért lenullázta a bankszámlájukat. A három férfi - kiegészülve Tobiasszal - őrült tervet eszel ki, hogy visszaszerezzék pénzüket: kirabolják a bankot.

 
Megosztás
 
Oltári baki
francia vígjáték
Rendező:
Főszereplők: Reem Kherici, Nicolas Duvauchelle, Julia Piato

Mathias és Alexia évek óta együtt vannak, ám most, életében először Mathias félrelépett egy másik nővel, méghozzá egy esküvőszervezővel. Amikor Alexia véletlenül megtalálja a nő névjegykártyáját párja zsebében, egyből tudja mi a helyzet: végre összeházasodnak! Fel is keresik hát Juliettet, és elkezdik szervezni az év legőrültebb esküvőjét!

 
Megosztás
 
Ó, anyám!
amerikai vígjáték
Rendező: Jonathan Levine
Főszereplők: Amy Schumer, Goldie Hawn, Joan Cusack, Ike Barinholtz

Emilyvel a dél-amerikai útjuk előtt szakít a barátja. A lány jobb híján rábeszéli az anyját Lindát, hogy tartson vele. Igaz, képtelenek elviselni egymást, viszont nem csinálnak ebből titkot. Az utazás megannyi izgalmat tartogat számukra.

 
Megosztás
 
Poseidon
amerikai katasztrófafilm
Rendező: Wolfgang Petersen
Főszereplők: Kurt Russel, Josh Lucas, Richard Dreyfuss, Emmy Rossum

Dylan Jones és Robert Ramsey sose lennének jó barátok, egy katasztrófa azonban összehozza őket. Amikor egy viharban váratlanul felborul a luxus óceánjáró, melynek a fedélzetén utaznak, minden megváltozik. A hajótestbe szorult levegőnek köszönhetően néhány utassal és a személyzet néhány tagjával együtt életben maradnak. De reménytelen helyzetben vannak. Csak akkor élhetik túl a katasztrófát, ha összefognak, és a felfordult hajótestben sikerül a vízfelszín fölé jutniuk.

 
Megosztás
 
Rendező: Michael Bay
Főszereplők: Mark Wahlberg, Josh Duhamel, Stanley Tucci, Anthony Hopkins

Az utolsó lovag szétzúzza a Transformers sorozat alapmítoszát, és átírja azt, hogy mit is jelent hősnek lenni. Az emberek és az alakváltók háborúban állnak, és Optimusz Fővezér nincs többé. Jövőnk megmentésének kulcsa a múlt titkaiban van eltemetve, a Transzformerek rejtélyes történelmében. Világunk megmentése egy valószínűtlen szövetség kezében van, melynek tagjai Cade Űrdongó egy angol Lord és egy oxfordi professzor. Mindenki életében eljön a pillanat, amikor helyt kell állnia. A Transformers: Az utolsó lovagban ez üldözettekből hősök lesznek. A hősökből gonosztevők lesznek. Csak egy világ élheti túl: az övék, vagy a miénk.

 
Megosztás
 
Rendező: Simon Curtis
Főszereplők: Domhnall Gleeson, Margot Robbie, Kelly Macdonald

Micimackó bájos történeteit milliónyi gyerek hallgatja még ma is csodálattal, de a felnőtt szíveket is megdobogtatja a sok kedves kis történet. Christopher Robin gyermekkori játékai ihlették meg apját, A.A. Milnét ennek a varázslatos világnak a megalkotására. Az elsöprő nemzetközi sikert elérő könyvsorozat megnyugvást és reményt vitt a brit otthonokba az Első Világháborút követő években.

 
Megosztás
 
A lekoptathatatlan
amerikai vígjáték
Rendező: Stephen Belber
Főszereplők: Jennifer Aniston, Steve Zahn, Woody Harrelson

Sue Arizona államon átutazva megszáll az egyik útszéli motelben. A tulajdonos fia, Mike a cég nevében egy üveg itallal ajándékozza meg. A találkozás ártatlan italozásba megy át, a végére pedig az álmodozó fiatalember teljesen belehabarodik a nőbe. Kapcsolatuknak Sue szempontjából nincs jövője, a naiv Mike azonban képes keresztülutazni utána a fél kontinenst. Az sem rettenti el, hogy a nő visszatért a volt barátjához, Jangóhoz. Sue nyomában járva mindent megtesz annak érdekében, hogy bebizonyítsa, a sors egymásnak rendelte őket.

 
Megosztás
 
A legnagyobb showman
amerikai életrajzi dráma
Rendező: Michael Gracey
Főszereplők: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson

„A legnagyobb showman színes látványvilága, dinamikus koreográfiája és a megunhatatlanul fantasztikus dalok olyan erővel tudják berántani a nézőt, amiről a cirkusznak, színháznak, esetünkben a mozinak minden esetben szólnia kellene."

 
Megosztás
 
Rendező: Mike Disa
Főszereplők:

A pokol tornáca, paráznák, falánkok, fösvények, haragosok, eretnekek, erőszaktevők, csalók és árulók! Így vannak elosztva a pokol 9 körében a kárhozottak Dante Alighieri klasszikus mesterműve, az Isteni színjáték első könyve, a Pokol szerint. Mindez most az animáció eszközeivel kel új életre: Dante maga járja végig a vérfagyasztó utat, közben sötét erőkkel, a gyilkos démonokkal, a képzelet különös szörnyeivel harcol, hogy megmentse szerelmét, Beatricét.

 
Megosztás
 
Minden odavan
Robert Redford
Rendező: J. C. Chandor
Főszereplők:

Egy névtelen férfi hánykolódik az óceánon. Hajója oldala egy konténernek ütközött és léket kapott. A férfi nem is sejti, hogy bár a lyukat betömte, az igazi megpróbáltatás csak ezután következik: viharba keveredik, amelyben nem csak hajóját veszti el, de élete is majdnem odalesz. A mentőcsónakban próbál menekülni, azonban élelme és vize alig maradt.

 
Megosztás
 
Coco
amerikai animációs film
Rendező: Lee Unkrich
Főszereplők:

A történet a mexikói halottak napján játszódik, amikor egy fiú szeretné kölcsön venni üknagyapja gitárját annak sírboltjából, ekkor váratlanul megnyílik a holtak varázslatos világa, ahol alkalma támad felderíteni egy ősi családi rejtélyt...

 
Megosztás
 
Rendező: Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski
Főszereplők:

Mitcho és Sebastian egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. Mitcho és Sebastian útnak indulnak, hogy kiszabadítsák polgármesterüket és útközben olyan felfedezést tesznek, ami óriási örömmel fog szolgálni városuknak.

 
Megosztás
 
Rendező: Zack Snyder
Főszereplők: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg

Amíg Batman és Superman az egymás ellen folytatott háborújukkal vannak elfoglalva, egy új, minden eddiginél rémisztőbb fenyegetés egyre erősebbé válik. Az emberiség még sosem volt ekkora bajban - és talán már nincs, aki segíteni tud rajta.

 
Megosztás
 
Amerikai pasztorál
amerikai filmdráma
Rendező: Ewan McGregor
Főszereplők: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Peter Riegert

Philip Roth Pulitzer-díjas regényéből készítette el Ewan McGregor a rendezői bemutatkozását, amelyben az amerikai álom egy postahivatal felrobbanásával hirtelen szertefoszlik. Seymour egykor a gimnáziumi focicsapat sztárja volt, a helyi szépségkirálynőt vette feleségül, és az álompárnak hamarosan gyönyörű kislánya született, Meredith. Seymour mintaszerű és irigylésre méltó élete akkor vesz drámai fordulatot, amikor Meredith csatlakozik egy radikális csoporthoz, amely a vietnámi háború elleni tiltakozásként a terrorizmustól sem riad vissza.

 
Megosztás
 
A hipnotizőr
svéd bűnügyi film
Rendező: Lasse Hallström
Főszereplők: Lena Olin, Mikael Persbrandt, Tobias Zilliacus, Oscar Pettersson, Anna Azcarate

Amikor egy kisvárosban a helyi rendőrség egy brutálisan meggyilkolt férfi holttestére bukkan, akinek családját ugyan olyan kegyetlenséggel mészárolták le, a nyomozók tehetetlenné válnak és segítségül hívnak egy külső szakértőt. Erik, a valaha elismert ám mára megbélyegzett hipnotizőr csak vonakodva hajlandó segíteni a családi mészárlás egyetlen túlélőjén, az élet-halál között lebegő tinédzserfiún. Egy megszállott nyomozó kitartó munkájának köszönhetően azonban lassan körvonalazódnak a gyilkosság rejtélyes körülményei, és egy rég elfeledett családi titkokra is lassan fény derül. Lasse Hallström legújabb svéd krimijében tökéletesen megfér egymás mellett a misztikus bűnügyi szál és a régi sérelmekből kibontakozó családi dráma.

 
Megosztás
 
Alibi.com
francia vígjáték
Rendező: Philippe Lacheau
Főszereplők: Philippe Lacheau, Élodie Fontan, Julien Arruti

Néha minden pénzt megér egy alibi, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Hála Augustinnek a lelkes és bevállalós üzlettársnak, Medhinek a fura új alkalmazottnak, Greg alibigyáros startupja óriási siker. És ki gondolna, hogy a cégnek hála, még álmai nőjét is megismeri. Egy gond van csak Flóval: utálja a hazugságot. Amikor kapcsolatuk komolyra fordul, akkor derül ki: Flo apja történetesen az alibi.com rendszeres megrendelője.

 
Megosztás
 
Amerikai bérgyilkos
amerikai akciófilm
Rendező: Michael Cuesta
Főszereplők: Dylan O'Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Shiva Negar, David Suchet

Mitch Rapp életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket.

 
Megosztás
 
Balhé Bronxban
hongkongi-amerikai-akció vígjáték
Rendező: Stanley Tong Robinson
Főszereplők: Jackie Chan, Anita Mui

Jackie Chan - az egyetlen, akit Bruce Lee méltó örökösének tartanak - fergeteges sikerű hongkongi akciófilmjei után amerikai filmjeiben is többszörösen igazolta fenomenális képességeit, utolérhetetlen kaszkadőrmutatványait és nem utolsósorban lefegyverző humorát.

 
Megosztás
 
Büntető ököl
amerikai bűnügyi film
Rendező: S. Craig Zahler
Főszereplők: Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Marc Blucas

Bradley, az egykor profi boxoló lába alól teljesen kicsúszik a talaj. Hogy családjának továbbra is jó életet tudjon biztosítani drogfutárként kezd el dolgozni. Egy balul elsült meló miatt azonban váratlanul a rácsok mögött találja magát, ahol egy őrült bűnöző követeléseit kell teljesítenie, hogy megvédhesse szeretteit.

 
Megosztás
 
Dunkirk
amerikai-angol-francia történelmi dráma
Rendező: Christopher Nolan Nolan
Főszereplők: Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles, Aneurin Barnard

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót - és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét. Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről...

 
Megosztás
 
Az elefántember
amerikai dráma
Rendező: David Lynch
Főszereplők: Anthony Hopkins, John Hurt, Anne Bancroft

Az Elefántember igaz történet igaz történet alapján készült, Joseph Merrick életét alapjául véve.

 
Megosztás
 
Rendező: Kenneth Branagh
Főszereplők: Tom Bateman, Kenneth Branagh, Penelope Cruz, Willem Dafoe

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap. Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.

 
Megosztás
 
Hatalmas kis hazugságok
amerikai drámasorozat
Rendező: Jean-Marc Vallée
Főszereplők: Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley

Az HBO saját gyártású, titkokkal teli sorozata három középosztálybeli anyukáról szól, akiknek gyerekei most mennek iskolába. Látszólag tökéletes életük azonban döbbenetes titkokat rejt. A sorozat Liane Moriarty bestselleréből készült.

 
Megosztás
 
Hegyek között
amerikai kalandfilm
Rendező: Hany Abu-Assad
Főszereplők: Idris Elba, Kate Winslet, Dermot Mulroney, Beau Bridges

Egy sebész és egy fotóriporter túlél egy repülőgép-szerencsétlenséget egy kutyával, a magas Uintas Wilderness közelében. A súlyosan megsérült duó mindent megtesznek annak érdekében, hogy életben maradhassanak a vérfagyasztó, mogorva időjárási viszonyok közepette.

 
Megosztás
 
Kingsman: az aranykör
angol-amerikai akció-vígjáték
Rendező: Matthew Vaughn
Főszereplők: Colin Firth, Julianne Moore, Taron

Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés.

 
Megosztás