Nyitva tartás

KÖLCSÖNZÉS, OLVASÓTEREM:
Hétfő:
14.00–19.00
Keddpéntek: 11.00–19.00
Szombat: 14.00–19.00

GYERMEKKÖNYVTÁR:
Keddpéntek:
11.00–18.00
Hétfő, szombat: 14.00–18.00
 
ÜGYELET
Ügyeleti időben elérhető szolgáltatások: napilapok, visszavétel, hosszabbítás, internetezés, számítógép-használat:
Hétfő: 9.0014.00
Keddpéntek: 9.00–11.00

ADATVÉDELEM
Adatkezelési tájékoztató
Gyermekkönyvtári tájékoztató
Tájékozatató elektronikus megfigyelőrendszerről
Könyvtárhasználati szabályzat kiegészítés
Nyilatkozat 16 év alattiaknak


KÖZÖSSÉGI OLDALAINK

                Facebook - Békés Megyei Könyvtár  Instagram - Békés Megyei Könyvtár
                Facebook - Békés Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára Tumbler - Békés Megyei Könyvtár

ADATBÁZISOK

PÁLYÁZATAINK

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK

Facebook

DVD ajánló

A hipnotizőr
svéd bűnügyi film
Rendező: Lasse Hallström
Főszereplők: Lena Olin, Mikael Persbrandt, Tobias Zilliacus, Oscar Pettersson, Anna Azcarate

Amikor egy kisvárosban a helyi rendőrség egy brutálisan meggyilkolt férfi holttestére bukkan, akinek családját ugyan olyan kegyetlenséggel mészárolták le, a nyomozók tehetetlenné válnak és segítségül hívnak egy külső szakértőt. Erik, a valaha elismert ám mára megbélyegzett hipnotizőr csak vonakodva hajlandó segíteni a családi mészárlás egyetlen túlélőjén, az élet-halál között lebegő tinédzserfiún. Egy megszállott nyomozó kitartó munkájának köszönhetően azonban lassan körvonalazódnak a gyilkosság rejtélyes körülményei, és egy rég elfeledett családi titkokra is lassan fény derül. Lasse Hallström legújabb svéd krimijében tökéletesen megfér egymás mellett a misztikus bűnügyi szál és a régi sérelmekből kibontakozó családi dráma.

 
Megosztás
 
Alibi.com
francia vígjáték
Rendező: Philippe Lacheau
Főszereplők: Philippe Lacheau, Élodie Fontan, Julien Arruti

Néha minden pénzt megér egy alibi, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Hála Augustinnek a lelkes és bevállalós üzlettársnak, Medhinek a fura új alkalmazottnak, Greg alibigyáros startupja óriási siker. És ki gondolna, hogy a cégnek hála, még álmai nőjét is megismeri. Egy gond van csak Flóval: utálja a hazugságot. Amikor kapcsolatuk komolyra fordul, akkor derül ki: Flo apja történetesen az alibi.com rendszeres megrendelője.

 
Megosztás
 
Amerikai bérgyilkos
amerikai akciófilm
Rendező: Michael Cuesta
Főszereplők: Dylan O'Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Shiva Negar, David Suchet

Mitch Rapp életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket.

 
Megosztás
 
Balhé Bronxban
hongkongi-amerikai-akció vígjáték
Rendező: Stanley Tong Robinson
Főszereplők: Jackie Chan, Anita Mui

Jackie Chan - az egyetlen, akit Bruce Lee méltó örökösének tartanak - fergeteges sikerű hongkongi akciófilmjei után amerikai filmjeiben is többszörösen igazolta fenomenális képességeit, utolérhetetlen kaszkadőrmutatványait és nem utolsósorban lefegyverző humorát.

 
Megosztás
 
Büntető ököl
amerikai bűnügyi film
Rendező: S. Craig Zahler
Főszereplők: Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Marc Blucas

Bradley, az egykor profi boxoló lába alól teljesen kicsúszik a talaj. Hogy családjának továbbra is jó életet tudjon biztosítani drogfutárként kezd el dolgozni. Egy balul elsült meló miatt azonban váratlanul a rácsok mögött találja magát, ahol egy őrült bűnöző követeléseit kell teljesítenie, hogy megvédhesse szeretteit.

 
Megosztás
 
Dunkirk
amerikai-angol-francia történelmi dráma
Rendező: Christopher Nolan Nolan
Főszereplők: Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles, Aneurin Barnard

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót - és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét. Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről...

 
Megosztás
 
Az elefántember
amerikai dráma
Rendező: David Lynch
Főszereplők: Anthony Hopkins, John Hurt, Anne Bancroft

Az Elefántember igaz történet igaz történet alapján készült, Joseph Merrick életét alapjául véve.

 
Megosztás
 
Rendező: Kenneth Branagh
Főszereplők: Tom Bateman, Kenneth Branagh, Penelope Cruz, Willem Dafoe

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap. Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.

 
Megosztás
 
Hatalmas kis hazugságok
amerikai drámasorozat
Rendező: Jean-Marc Vallée
Főszereplők: Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley

Az HBO saját gyártású, titkokkal teli sorozata három középosztálybeli anyukáról szól, akiknek gyerekei most mennek iskolába. Látszólag tökéletes életük azonban döbbenetes titkokat rejt. A sorozat Liane Moriarty bestselleréből készült.

 
Megosztás
 
Hegyek között
amerikai kalandfilm
Rendező: Hany Abu-Assad
Főszereplők: Idris Elba, Kate Winslet, Dermot Mulroney, Beau Bridges

Egy sebész és egy fotóriporter túlél egy repülőgép-szerencsétlenséget egy kutyával, a magas Uintas Wilderness közelében. A súlyosan megsérült duó mindent megtesznek annak érdekében, hogy életben maradhassanak a vérfagyasztó, mogorva időjárási viszonyok közepette.

 
Megosztás
 
Kingsman: az aranykör
angol-amerikai akció-vígjáték
Rendező: Matthew Vaughn
Főszereplők: Colin Firth, Julianne Moore, Taron

Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés.

 
Megosztás
 
Marshall: állj ki az igazságért
amerikai életrajzi film
Rendező: Reginald Hudlin
Főszereplők: Chadwick Boseman, Josh Gad, Kate Hudson

A II. világháború megrendítő eseményei után járunk, a csőd szélén álló afro-amerikai polgárjogi szervezet, az NAACP Thurgood Marshallt küldi el a konzervatív Connecticutba, hogy megvédjen egy fekete bőrű sofőrt gazdag munkaadójával szemben. A nagy sajtóérdeklődésre számot tartó perben a vád: szexuális zaklatás és gyilkossági kísérlet. Marshall egy fiatal zsidó ügyvéddel, Samuel Friedmannel karöltve próbálja meg feltárni az igazságot egy félelemmel és előítéletekkel teli környezetben. A Marshall - Állj ki az igazságért felemelő igaz történet egy mérföldkőnek számító tárgyalásról, ami hozzájárult ahhoz, hogy Thurgood Marshall legyen az első afro-amerikai, akit a Legfelsőbb Bíróság tagjává választottak.

 
Megosztás
 
Oroszlán: egy megtalált élet története
ausztrál-angol-amerikai életrajzi dráma
Rendező: Garth Davis
Főszereplők: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman

Az öt éves Saroo egyszer csak arra ébred, hogy rossz vonattal utazik egyes egyedül, egyre távolabb észak-indiai otthonától. A megrettent és megzavarodott kisfiú másfél ezer kilométerre vetődik el, a nyüzsgő és átláthatatlan Kalkuttába. Valahogy sikerül boldogulnia az utcákon, mígnem egy árvaházban köt ki. Ott egy ausztrál házaspár fogadja örökbe, így biztonságban és szeretetben nőhet fel Hobart városában. Hogy ne tűnjön hálátlannak újdonsült szüleivel szemben, múltját mélyre temeti, vágyával és reményeivel egyetemben, hogy valaha viszontlátja szülőanyját és testvérét.

 
Megosztás
 
Palomino
amerikai romantikus film
Rendező: Michael Miller ; Danielle Steel ... regénye alapján
Főszereplők: Lindsay Frost, Lee Horsley, Eva Marie Saint, Rod Taylor

Samantha sikeres fotós, aki boldog házasságban él híradós férjével. Úgy érzi, szerelmük azon is átsegíti, hogy nem lehet gyermekük. Férje azonban egy este úgy tér haza, hogy vége a közös életüknek. Hónapokkal később, hogy megszabaduljon férje képétől és annak új családi boldogságától, elfogadja egy régi barát felkérését, hogy készítsen fotókat lovas farmján.

 
Megosztás
 
Rémségek cirkusza
amerikai kalandfilm
Rendező: Paul Weitz
Főszereplők: John C. Reilly, Ken Watanabe, Josh Hutcherson

A tizennégy éves Darren semmiben sem különbözik a kertvárosi kölyköktől. Ám mindez megváltozik, miután a barátjával találkoznak egy utazó cirkusszal. A kamaszt megigézi a Rémségek cirkuszának és szörnyeinek világa. Nem csoda, hogy igent mond a Larten Crepsley nevű vámpírnak, amikor az felajánlja neki, hogy őt is vérszomjassá változtatja. Az újdonsült vérszívó csatlakozik a cirkusz förtelmes társulatához, és ezzel együtt belecsöppen a vámpírok és a még náluk is veszedelmesebb ellenfeleik, a vérszipolyok között folyó ádáz küzdelembe.

 
Megosztás
 
Rodin : az alkotó
francia-belga-amerikai életrajzi dráma
Rendező: Jacques Doillon
Főszereplők: Vincent Lindon, Izïa Higelin, Séverine Caneele

A Rodin általa alkotott szobrok jelentős része roppant érzéki, az általa megformált testek a maguk finomságával rengeteg mindent kifejeznek. A filmben miközben megismerjük Rodin életét, vívódásait, alkotói módszereit, a kor művészeti kontextusa is felvillan: megjelenik többek között Rilke és Stefan Zweig is. Jacques Doillon életrajzi hitelességű nagyjátékfilmjének aktualitását az adja, hogy az egyetemes szobrászművészet egyik legkiemelkedőbb alakja, Rodin 100 éve, 1917-ben halt meg.

 
Megosztás
 
Ricsi, a gólya
amerikai-belga családi animációs film
Rendező: Toby Genkel
Főszereplők:

Ricsit, az árva verebet gólyák nevelik fel, így ő abban a tudatban él, hogy ő is gólya. Amikor azonban eljön a költözés ideje, befogadó családja hátrahagyja, hiszen nem bírná az utat Afrikáig. A kis veréb azonban nekivág Olgával, a különc bagollyal és Kikivel, a disco slágereket éneklő nárcisztikus papagájjal a hosszú útnak, hogy bebizonyítsa: van ő is legalább annyira gólya, mint a többiek.

 
Megosztás
 
Rendező: Tiszeker
Főszereplők: Karácson Tamás (Fluor), Csöndör László (Diaz)

A #Sohavégetnemérős egy zenés játékfilm, melyet a Fluor Tomi és Diaz alkotta, rendkívül népszerű zenei formáció, a Wellhello slágerei inspiráltak. A hat történetet Wellhello dalokkal egybeszövő film producere a könyves-tévés-filmes Lévai Balázs, rendezője Tiszeker Dániel. A #Sohavégetnemérős generációs film: a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja, szinte minden alkotója harmincon inneni.

 
Megosztás
 
Szerdai gyerek
magyar filmdráma
Rendező: Horváth Lili
Főszereplők: Vecsei Kinga, Thuróczy Szabolcs, Antal Zsolt, Börcsök Enikő, Lukáts Andor, Nagy Ervin

A film egy különös felnőtté válási történet, melyben egy olyan lánynak kell anyává érnie, akinek magának nem volt édesanyja. A film hőse az állami gondozásból frissen kikerült 19 éves Maja: felelőtlen kamasz, aki egy négyéves kisfiúért tartozik felelősséggel. Maja önsorsrontó hajlama ellenére azért harcol, hogy fia felügyeleti jogát megszerezze - nem akarja, hogy a gyerek sorsában a sajátja ismétlődjön meg. Önmagával folytatott küzdelmei egy váratlan lehetőséghez és egy szokatlan új szerelemhez vezetik. Maja, aki ahhoz szokott hozzá, hogy mindenben gyereke apja döntsön helyette, először találkozik olyan férfival, aki úgy tűnik: bízik benne. A régi megszokásoktól azonban nem egyszerű szabadulnia.

 
Megosztás
 
Szerelmi lecke
svéd vígjáték
Rendező: Ingmar Bergman
Főszereplők: Eva Dahlbeck, Gunnar Björnstrand, Yvonne Lombard, Harriet Andersson

Ezzel a filmmel új szín jelenik meg Bergmannál a férfi-nő tematikában: az érett, higgadt, egymás gyengéit jól ismerő és elfogadó házaspár típusa. A szenvedélyekből már régen kigyógyultak, a vonzalom már csak a közös emlékek hatására támad fel bennük újra. Tisztában vannak férfi, illetve női szerepük fontosságával, és ezt tömör, pergő, szellemes dialógusokban adják egymás tudtára. A házasság történetének emlékezetes epizódjai flash backekben elevenednek meg, a történet felépítése laza és ötletszerű.

 
Megosztás
 
Tron : avagy a számítógép lázadása
amerikai fantasztikus kalandfilm
Rendező: Steven Lisberger
Főszereplők: Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, David Warner

A mozikat meghódító Tron: Örökség eredeti, klasszikus változata az első nagy áttörés a digitális effektusok birodalmában. Most digitálisan restaurálva, feljavított képpel és hanggal csábít.

 
Megosztás
 
Rendező:
Főszereplők: Michel Spyres, Kathleen Kim, Natalie Dessay, Tatiana Pavlovskaya

A Hoffmann meséi Offenbach egyik háromfelvonásos operája elő-és utójátékokkal. Ősbemutatójára 1881. február 10-én került sor Párizsban. Magyarországon először 1882. április 15-én mutatták be a Népszínházban.

 
Megosztás
 
A hóember
angol thriller
Rendező: Tomas Alfredson
Főszereplők: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Val Kilmer

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harrynek több évtizedes régi ügyeket kell összekötnie ezzel a brutális új üggyel, ha túl akar járni a felfoghatatlanul gonosz gyilkos eszén a következő hóesés előtt.

 
Megosztás
 
Szenvedélyek viharában
amerikai kalandfilm
Rendező: Edward Zwick
Főszereplők: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn

William Ludlow ezredes, miután megelégelte kormánya bánásmódját, egy távoli, őslakosok lakta vidéken telepszik le, hogy nyugodtan nevelhesse fel három fiát. Alfred, a legidősebb csendes, kötelességtudó fiú, aki pontosan tudja, mit akar. Samuel (Henry Thomas), a legfiatalabb mindenki kedvence, a századforduló idealizmusának megtestesítője. Tristan a középső azonban senkihez sem hasonlítható: vad, öntörvényű lélek, akit az ezredes hű indián segédje nevelt képzett harcossá. A három testvér elválaszthatatlan, de amikor felnőnek, életüket előre nem látható tragédiák, szenvedélyek és indulatok más-más útra terelik. A háború és a szerelem, a küzdelem és a családi kötelékek hol eltaszítják, hol mágnesként vonzzák a család tagjait: az apát, a fiúkat és a közéjük álló Susannah-t.

 
Megosztás
 
Thor: Ragnarök
amerikai akciófilm
Rendező: Taika Waititi
Főszereplők: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Mark Ruffalo

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!

 
Megosztás