Nyitva tartás

KÖLCSÖNZÉS, OLVASÓTEREM:
Hétfő:
14.00–17.00
Keddpéntek: 11.00–17.00
Szombat: zárva

GYERMEKKÖNYVTÁR:
Hétfő:
14.00–17.00
Keddpéntek: 11.00–17.00
Szombat: zárva
 
ÜGYELET
Ügyeleti időben elérhető szolgáltatások: napilapok, visszavétel, hosszabbítás, internetezés, számítógép-használat:
Hétfő: 9.0014.00
Keddpéntek: 9.00–11.00

ADATVÉDELEM
Adatkezelési tájékoztató
Gyermekkönyvtári tájékoztató
Tájékozatató elektronikus megfigyelőrendszerről
Könyvtárhasználati szabályzat kiegészítés
Nyilatkozat 16 év alattiaknak


KÖZÖSSÉGI OLDALAINK

                Facebook - Békés Megyei Könyvtár  Instagram - Békés Megyei Könyvtár
                Facebook - Békés Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára Tumbler - Békés Megyei Könyvtár

ADATBÁZISOK

PÁLYÁZATAINK

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK

Facebook

DVD ajánló

Vigyázz, kész, Morc!
angol-mexikói családi animációs film
Rendező: Andrés Couturier
Főszereplők:

Lufi birodalom, rendőrsárkányok és bolondos varázslók színesítették be Terry nagymamájának hóbortos meséit. Vajon mi történne, ha kiderülne ez nem csak mese, és a bolondos varázslók a valóságban nem is annyira bolondosak?

 
Megosztás
 
Tökös ötös
francia vígjáték
Rendező:
Főszereplők: Pierre Niney, François Civil, Igor Gotesman, Margot Bancilhon, Idrissa Hanrot

Egy húszas évei elején járó baráti társaság - akik egy szuper albérletben laknak egy igazán jó környéken - hirtelen arra kényszerül, hogy valahonnan előteremtsék a pénzt, amit idáig apa-anya tolt nekik, mivel a szülők rájöttek, hogy a srácok nem is járnak suliba. Mivel jobb ötletük nincs, elkezdenek füvet árulni, és belecsöppenek a párizsi alvilágba.

 
Megosztás
 
Született július 4-én
amerikai háborús dráma
Rendező: Oliver Stone
Főszereplők: Tom Cruise, Kyra Sedgwick, Raymond J. Barry

Ron Kovic lelkes, hazáját szerető ifjúként önkéntesnek jelentkezik a hadseregbe, hogy a vietnami háborúban szolgálja Amerikát. Az egyik összecsapásban szerzett súlyos sebesülés azonban kettétöri az életét. Félig bénán, élete végéig tolókocsihoz kötve tért haza. Ahogy a háborúban, úgy otthon is gyötrelmek sorozata várja: meg kell szoknia nyomorékságát, be kell illeszkednie családjába, környezetébe. Csak lassan ismeri föl, hogy nem a körülötte lévő világ változott meg, hanem ő maga. Ron Kovic az egyik legismertebb háborúellenes aktivista lesz.

 
Megosztás
 
Szemekbe zárt titkok
amerikai thriller
Rendező: Billy Ray
Főszereplők: Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman, Julia Roberts

Egy összetartó FBI csapat darabjaira hullik, amikor egyikük lányát brutális módon meggyilkolják. Ám 13 évvel a gyilkosság után olyan nyomra bukkannak, amely talán segít felgöngyölíteni az ügyet. Azonban egyikük sincs felkészülve a sokkoló titokra, amely átszövi a múltat és a jelent.

 
Megosztás
 
P.S. I love you
amerikai romantikus film
Rendező: Richard LaGravenese
Főszereplők: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow

Holly és Gerry fiatal házasok, boldogan élnek, amíg az ásó, kapa és a nagyharang el nem választja õket. Bár egy ügyes filmes trükkel a rendezõ eléri, hogy minket, nézõket váratlanul ér a haláleset, de Gerrynek van rá ideje felkészülni. Õ pedig alaposan, és nem is akárhogyan készül fel: leveleket és ajándékokat hagy özvegyének, amiket a legváratlanabbul idõzítve kap majd meg. Hollynak tehát nincs ideje szomorkodni, rengeteg a tennivalója, engedelmeskednie kell férje (vég)akaratának, és hagynia kell, hogy egy hulla ráncigálja valami ismeretlen, bizonytalan cél felé…

 
Megosztás
 
Ősember: kicsi az ős, de hős!
angol-francia családi animációs film
Rendező: Nick Park
Főszereplők:

A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor. Az Öreg és törzse beletörődnek a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni és megpróbálják felvenni a kesztyűt. Ha beválik a nem túl kigondolt tervük, visszakapják szeretett otthonukat. De ha elbuknak, akkor örökre a bányákban fognak dolgozni...

 
Megosztás
 
Rendező: Darell Rooney és Lynne Southerland
Főszereplők:

Mulan mesés legendája folytatódik. az elbűvölő és bátor leány visszatér, és ezúttal Mushu, a sárkány mellé új barátokat is szerez. A Disney-klasszikus második része is lenyűgöző.

 
Megosztás
 
Mária Magdolna
angol dráma
Rendező: Garth Davis
Főszereplők: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor

A történet a Szentföldön játszódik az első században. Egy fiatal nő elhagyja kis halászfaluját és családját, hogy csatlakozzon egy új, radikális társadalmi mozgalomhoz. A mozgalom karizmatikus vezetője a názáreti Jézus, aki azt ígéri, hogy a világ meg fog változni. Mary új életmódot keres, és valamiféle hitelességet, amit a kor szigorú hierarchiája megtagad tőle. Ahogy a csoport híre egyre terjed, és egyre többeket vonz Jézus ihletett üzenete, Mary lelki útja a történet közepébe helyezi őt, és a fővárosba, Jeruzsálembe vezeti, ahol szembe kell néznie a valósággal: Jézus sorsával, és a saját szerepével, amit ebben játszik.

 
Megosztás
 
Lady Bird
amerikai vígjáték
Rendező: Greta Gerwig
Főszereplők: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges

Greta Gerwig első önálló rendezése merész, új hangot üt meg, bravúrosan tárja fel a humort és a pátoszt, amit egy anya és tinédzser lánya közti viharos viszony rejt.

 
Megosztás
 
A Hangya és a Darázs
angol-amerikai akciófilm
Rendező: Peyton Reed
Főszereplők: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins

A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.

 
Megosztás
 
Lego DC szuperhősök: Flash, a villám
amerikai animációs film
Rendező: Ethan Spaulding
Főszereplők:

Metropolis lakói ismét egy gyönyörű reggelre ébrednek, az ég sziporkázó kék, a Daily Planet méltóságteljes felhőkarcolóján pedig megcsillan a napfény. Ám ezen a reggelen Joker úgy dönt, hogy az épületre ráférne egy alapos felújítás, és ez nála azt jelenti, hogy kocka kockán nem marad.

 
Megosztás
 
Felkavar a szél
ír-német-olasz-francia filmdráma
Rendező: Ken Loach
Főszereplők: Cillian Murphy, Pádraic Delaney, Liam Cunningham

A 2006-os cannes-i filmfesztivál Arany pálmával díjazott alkotása. Egy kis vidéki faluban lakik a Londonba készülő orvos, Damien, aki az angol katonák oktalan brutalitását látva az utazás helyett hazájában marad, és bátyjával együtt belép az ellenállási mozgalomba. A film első fele ezt az időszakot mutatja be, egészen Michael Collins és az angol vezetők szerződéskötéséig, melynek értelmében Írország szabad állam lesz, de a brit domínium része marad. Sokakkal egyetemben Damien ezt a lépést harcuk semmibevételének tekinti, ezért a későbbi IRA égisze alatt tovább folytatja az ellenállást, immáron saját honfitársaival, köztük bátyjával szemben.

 
Megosztás
 
Rendező: John Milius
Főszereplők: Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones, Sandahl Bergman, Ben Davidson

A fiatal Conan családjára vérszomjas hordák támadnak. A kisfiú árván marad, sorsa a rabszolgaság lesz. Évekkel később Conan, a mészárlás egyetlen túlélője már felnőtt férfi, egy igazi izomkolosszus, aki végre szabadulhat a rabszolgaságból és útra kelhet bosszút állni szülei gyilkosán, a gonosz Doomon. Conan megtanulja a harc ősi művészetét, és immár két lábon járó gyilkológépként halad célja felé.

 
Megosztás
 
Rendező: Antoine Fuqua
Főszereplők: Clive Owen, Keira Knightley, Ioan Gruffudd, Stellan Skarsgard

Arthur a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére. Alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Rómába. Ám lovagjaival együtt még egy utolsó megbízást kell teljesítenie. Küldetése során ráébred, hogyha a hanyatló Róma elbukik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, valakire, aki nemcsak megvédi a szászoktól az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Arthurnak Merlin, a brit felkelők vezetője, valamint a gyönyörű és bátor Guinevere lesz a segítségére.Az Arthur király című filmben a történelem egyik legnagyobb legendája elevenedik meg izgalmas kalandok, különleges látvány és lenyűgöző csatajelenetek közepette.

 
Megosztás
 
Mentőcsapat a kenguruk földjén
amerikai animációs film
Rendező: Hendel Butoy, Mike Gabriel
Főszereplők:

Bernard és Bianca, a híres nyomozó egérpáros visszatért! Ezúttal a távoli Ausztráliából érkezik a segélyhívás: elraboltak egy kisfiút, Cody-t! A két kis detektív a hír hallatán nem késlekedik sokáig, és az Albatrosz Légitársaság segítségével azonnal útra kelnek az ötödik kontinens irányába. Természetesen az idegen országban sem maradnak segítők nélkül. Csatlakozik hozzájuk Jake, a sármos ausztrál erszényes egér, aki jól ismeri Ausztrália titkait. Együtt talán még időben rábukkannak Cody elrablójára, a gonosz vadászra, McLeach-re, aki a kisfiútól próbálja megtudni, hogy merre fészkel egy ritka sas...

 
Megosztás
 
Maigret és a St. Fiacre ügy
francia-olasz krimi
Rendező: Jean Delannoy
Főszereplők: Jean Gabin, Michel Auclair, Valentine Tessier

Maigret-t a Saint-Fiacre kastélyba hívatja a grófnő. Előzőleg ugyanis kapott egy levelet, amely azzal fenyegeti az idős asszonyt, hogy a hamvazószerdai mise alatt meg fog halni. A grófné a személyzetnek műkereskedőként mutatja be Maigret-t, aki így könnyebben tud nyomozni. A grófné a mise alatt valóban meghal, s az orvos szívrohamot állapít meg. Feldúltan beállít a grófné mindenki által lumpnak mondott fia, Maurice. Újságcikket lobogtat a saját öngyilkosságáról szóló álhírrel...

 
Megosztás
 
Maigret csapdát állít
magyar-angol krimi
Rendező: Jean Delannoy
Főszereplők: Jean Gabin, Annie Girardot, Olivier Hussenot

A Montmartre-on egymást követik a gyilkosságok. A sajtó szerint Magreit főfelügyelő nem képes megoldani az ügyet, és az ötödik áldozat után a belügyminiszter magához hívatja. Maigret egyetlen megoldást lát, és csalit állít fel a gyilkosnak. Tizenkét barna hajú, fiatal rendőrnőt küldenek ki este az utcára abban a reményben, hogy a gyilkos bekapja a csali, és az egyikőjükre megpróbál lecsapni.

 
Megosztás
 
Árnyak és köd
amerikai vígjáték
Rendező: Woody Allen
Főszereplők: Woody Allen, Kathy Bates, John Cusack, Mia Farrow, Jodie Foster, Fred Gwynne, Julie Kavner, Madonna, John Malkovich

Fred Gwynne, Julie Kavner, Madonna, John Malkovich. A történet egy európai városban játszódik a 20-as években. Egy éjszakai fosztogató tartja rettegésben a környéket, ahol a szűk utcákon, sötét sikátorokban, mindenféle szerzet feltűnik a bohóctól a kardnyelőkig. Kleinman - a „kisember" is néni vonakodás után bekapcsolódik a nyomozásba. Lassacskán már mindenki gyanússá válik.

 
Megosztás
 
Rendező: Michelle Salamon
Főszereplők:

A „Világ vallásai" című tajfilm sorozat csodálatos animációk segítségével mutatja be a földgolyón jelenlévő fő vallásokat és azok alapítóit. A sorozatból megismerhetjük Jézus, Mózes, Buddha, Mohamed, és számos más vallások főszereplőit, és néhány esetben azok Isteneit. A rajzfilmek segítségével gyerekek jobban megérthetik és megismerhetik a különböző vallások történeteit, eredetét és szokásait.

 
Megosztás
 
Utánam, srácok!: 1–2.
magyar ifjúsági filmsorozat
Rendező: Fejér Tamás
Főszereplők: Szergej Elisztratov, Losonczi Gábor, Berkes Zoltán, Kiss Gabi

A lakótelepen két egymással szemben álló fiúcsapat alakult ki. András csapata elsősorban leleményességgel, Andris ötletességével, technikai bravúrjaival, a Lada vezette csapat viszont erőszakosságával, verekedésével tűnik ki. Andrisék egy ügyes szerkezet - a hídrakéta - felhasználásával megleckéztetik Ladát. Lada csapata erre kiássa a csatabárdot.

 
Megosztás
 
A fekete bojtár
magyar filmdráma
Rendező: Vitézy László
Főszereplők: Bánovits Vivianne, Adorjáni Bálint, Szirtes Ági

Sinka István, akit az alföldi tanyavilágban csak Fekete bojtárként ismernek, egy rendes, becsületes legény. Kitűnik társai közül műveltségével és olvasottságával. Szerelmével, Piroskával boldogan tervezgetik életüket, amikor váratlan tragédia történik. Sinka István Fekete bojtár vallomásai és Móricz Zsigmond Barbárok című novellája alapján.

 
Megosztás
 
A galamb papné
magyar tévéfilm
Rendező: Vitézy László
Főszereplők: Bánovits Vivianne, Pindroch Csaba, Adorjáni Bálint

A gáti református pap, Pap Énók házasodik. Eljegyezte a méltóságos kisasszonyt, malomszegi és zádori Zádor Icát. A húsvéti "papnéválasztó bálon" Énók harmincöt gáti lány közül választhatott volna magának feleséget, de ő a harminchatodikat, Icát, a pesti kisasszonyt kérte meg. Énók paraszti származású, tanulással küzdötte fel magát a vidéki értelmiségi középosztályba. Ica - egy tönkrement nemesi család sarja, - Budapestről érkezik a rangon aluli házasságba, de Énók hivatali emelkedése visszajuttathatja a család lecsúszása miatt elvesztett, magasabb társadalmi körökbe. Szerelemből házasodtak ugyan, de mindkettőjüket érdek és elvárás is vezérelte e döntésükben.

 
Megosztás
 
A tévedés áldozata
amerikai krimi
Rendező: Alfred Hitchcock
Főszereplők: Henry Fonda, Vera Miles, Anthony Quayle

Amikor Manny Balestrero, a híres New York-i Stork Club zenésze hajnalban hazaérkezik a munkából, a feleségét ébren találja. Rose-t fogfájás gyötri, és az aggodalom, hogy miből fizetik majd ki a fogorvost. Manny másnap elmegy a biztosítóhoz, hogy kölcsönt kérjen. Ám ott a várt segítség helyett a rendőrséget hívják, mert Mannyben vélik felismerni azt a férfit, aki többször is fegyveres rablótámadást intézett a cég ellen. Mannyt azonnal letartóztatják.

 
Megosztás
 
A fagy birodalma
angol természetfilm sorozat
Rendező:
Főszereplők:

A BBC hatalmas vállalkozásának eredménye lett ez a hatrészes sorozat, mely az Északi-sark és az Antarktisz vadvilágát mutatja be. A jég birodalmán a világhírű természettudós, Sir David Attenborough kalauzolja végig a nézőt. Csodálatos tenger alatti felvételek, a magasból rögzített képek olyan nagy volumenűvé teszik e sorozatot, melyből mostanáig csak keveset láthatott a magyar közönség.

 
Megosztás
 
A cég
amerikai akcióthriller
Rendező: Sydney Pollack
Főszereplők: Tom Cruise, Jeanne Tripplehorn, Ed Harris, Holly Hunter

Mitch, a tehetséges ügyvédjelölt nagy jövő előtt áll, amikor kecsegtető ajánlattal keresi meg egy nagy cég. Kedvére való munka, nagy fizetés, ház, kocsi – minden az ölébe hull, amiről álmodott. Ezért még a cégnél uralkodó viszonyokat is érdemes elviselni. Amikor két tulajdonost holtan találnak, az FBI megkörnyékezi, hogy szállítson nekik információkat a cég ügyleteiről. Mitch válaszút elé kerül, vagy segít az FBI-nak, vagy szemet huny a cég piszkos üzelmei fölött.

 
Megosztás